OPOZICIONI KEC IZ RUKAVA: Demokrate hoće Milku Forcan za gradonačelnika Beograda
Foto: Zorana Jevtić

Nekad najmoćnijoj ženi smeši se politička karijera

OPOZICIONI KEC IZ RUKAVA: Demokrate hoće Milku Forcan za gradonačelnika Beograda

Politika -

Demokrate napravile spisak potencijalnih kandidata za šefa prestonice, na njemu i nekadašnja desna ruka biznismena Miroslava Miškovića

Demokratska stranka želi Milku Forcan, nekadašnju potpredsednicu „Delta holdinga“, kao svog kandidata za gradonačelnika na beogradskim izborima!

Kako saznaje Kurir, posle razlaza s pokretom Saše Jankovića, demokrate su napravile spisak od nekoliko potencijalnih kandidata za predstojeće gradske izbore, a na njemu je i nekad najmoćnija žena Srbije, bivša desna ruka vlasnika „Delta holdinga“ Miroslava Miškovića.

- Milka Forcan je jedna od opcija. Ništa još nije „zakucano“, sve varijante se vagaju. Hoćemo da izađemo sa odličnim kandidatom, osobom od integriteta koja može da privuče veliki broj glasača - kaže izvor Kurira iz DS, a na pitanje ko se setio Forcanove dodaje:

Prvi korak

- Ona nije zaboravljena. Ona je jedna jaka, pametna, uspešna žena koja je izgradila zavidnu karijeru. Verujemo da bi se dobro snašla u politici, a veliki plus joj je i što je dobar menadžer. Baš je neko takav, s velikim radnim iskustvom i nepogrešivim osećajem za upravljanje, potreban Beogradu.

Naš izvor još dodaje da su „nekakvi“ kontakti uspostavljeni s Forcanovom.

- Videćemo kako će se stvari odvijati u budućnosti - dodaje naš izvor iz centrale demokrata.

foto: Infografika

Iz DS su, međutim, poručili da još nisu doneli odluku o kandidatu, te da će je saopštiti kad sve bude finiširano.

- Demokratska stranka još uvek nije donela odluku o kandidatu. Ne želimo da se bavimo spekulacijama, odluku koju budemo doneli saopštićemo na vreme javnosti. Trenutno su u našem fokusu kreiranje rešenja za Beograd i poboljšanje kvaliteta života Beograđana, kao i obilazak Srbije. Bili smo dosad u brojnim gradovima, sledeći je Niš, 23. septembra - poručili su zvanično iz DS.

Forcanovoj je poslat SMS s pitanjima na broj poznat redakciji, ali je odgovor izostao do zaključenja broja.

Razlaz

Podsetimo, razlaz Forcanove i Miškovića, najmoćnijeg poslovnog para u zemlji, 2010. bio je buran i njihova dugogodišnja saradnja završila se tužbom, odnosno kontratužbom.

Inače, od razlaza s Miškovićem Milka Forcan je više puta pominjana u medijima kao kandidat za razne političke funkcije. Međutim, ništa se od toga dosad nije ostvarilo.

Promena plana

SNS SAD HOĆE IZBORE U JANUARU ZBOG SKIJANJA?!

Postoji mogućnost da izbori za Grad Beograd ipak budu u 2018, i to krajem januara ili početkom februara. Iako je prvobitno vrh SNS imao plan da se gradski vanredni izbori održe u novembru, kako bi vladajuća većina iskoristila trenutnu razjedinjenost opozicije, sada postoji mogućnost da se održe početkom sledeće godine.

- Beograđani su tada mahom na odmoru, na skijanju. Naprednjaci znaju da se ne kotiraju baš najbolje u prestonici, pa gledaju da na svaki način okrnje glasače opoziciji. Veruju da će ljudi „iz kruga dvojke“, koji mahom podržavaju Jankovića, tada biti na zimovanju, a teško da će ko prekinuti odmor zbog glasanja - kaže izvor našeg lista.

Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track