BOŠKO OBRADOVIĆ: Srpska napredna stranka unela političko nasilje u politički život Srbije
Foto: Marina Lopičić

DVERI

BOŠKO OBRADOVIĆ: Srpska napredna stranka unela političko nasilje u politički život Srbije

Politika -

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović izjavio je danas da je Srpska napredna stranka unela političko nasilje u politički život Srbije.

“Prvo nasilje nad novinarima u Srbiji desilo se na polaganju predsedničke zakletve aktuelnog predsednika Srbije Aleksandra Vučića”, rekao je Obradović novinarima u Skupštini Srbije i pokazao fotografiju.

On je upitao da li je neko odgovarao za te scene nasilja nad novinarima i da li je Vučić obišao povređene novinare, da li su predstavnici vladajuće stranke, svi ministri u Vladi osudili te scene nasilja.

Obradović je rekao da novinare u Srbiji prebijaju članovi obezbeđenja SNS.

“Verbalno, političko, fizičko i svako drugo nasilje u Srbiji je svoj izvor našlo u vladajućoj SNS”, rekao je Obradović i istakao da je “simbol verbalnog nasilja Vučić”.

On je rekao da je predstavnik SNS “Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice, lice političkog nasilja u Srbiji, čovek koji je obećao da će jednom profesoru univerziteta iščupati grkljan i da će mu staviti betonske cipele”.

Obradović je upitao da li je ministar prosvete Mladen Šarčević stao u zaštitu ovog univerzitetskog profesora.

On je pitao šta je bilo sa osobom koju su u subotu, na protestu Dveri, “prebili članovi obezbeđenja medijskog tajkuna Željka Mitrovića”.

Obradović je rekao da niko iz pokreta Dveri više u Srbiji neće biti politički korektan, jer kako je rekao, nema političke korektnosti dok ih neko vređa, ponižava i prebija, dok neko uništava državu, otima i izdaje Kosovo i Metohiju.

“Pogrešili smo u subotu što nismo napali direktno Željka Mitrovića kao izvor sveukupnog medijskog zla u Srbiji. To zlo mora da završi u zatvoru”, rekao je Obradović.

On je upitao Mitrovića “kome je platio mito u visini od pet miliona evra na jedan račun u Ukrajini da bi dobio kredit od 27 miliona evra kojim servisira svoja dugovanja koja su se nagomilala poslednjih godina”.

Obradović je rekao da Dveri osećaju odgovornost za svaki skup koji organizuju i dodao da se incident ispred zgrade televizije Pink dogodio kada su oni otišli, “očito kada je Željko Mitrović bio nezadovoljan što za vreme njihovog protesta nije izazvao incident”.

“Kada smo mi otišli, izmislili su i izrežirali incident da bi čitavoj javnosti predstavili Dveri kao nasilnike”, rekao je on.

Obradović je naveo da je čovek koji je nasrnuo na novinarku “žrtva tranzicije”, da je pre tri godine ostao bez posla i živi od majčine porodične penzije i da se on “sve vreme zaletao na Mitrovića”.

Poslanik SNS Vladimir Orlić rekao je da je Obradović danas pokušao da optuži sve i svakoga za ono što je cela Srbija videla da se dogodilo prošlog vikenda.

“Nije Boško Obradović hrabar ni politički, ni na bilo koji drugi način. To se vidi iz toga što je u stanju da se politički obračunava iz duboke vrlo iskrene, ali patološke mržnje prema onima koje smatra ne protivnicima, već neprijateljima samo ako proceni da su od njega slabiji”, rekao je Orlić novinarima.

Orlić je naveo da je Obradović zavrtao ruke isključivo ženama koje su od njega fizički slabije, da je organizovao svoje jurišnike da pesnicom u lice izražavaju neki svoj politički stav, ali opet ženama koje su od njih politički slabije.

“Junači se samo kad je okružen sa 200 huligana tako lepih, pristojnih i vaspitanih koliko je on sam”, rekao je Orlić.

Kurir.rs/Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track