VULIN LAŽOV: Ministar odbrane tvrdi da su proveravali njegovu imovinu, a Tužilaštvo pre dve godine njegov slučaj sklonilo u fioku
Foto: Aleksandar Jovanović

obmanjuje javnost

VULIN LAŽOV: Ministar odbrane tvrdi da su proveravali njegovu imovinu, a Tužilaštvo pre dve godine njegov slučaj sklonilo u fioku

Politika -

Umesto da odgovori na pitanja o pozajmici od 205.000 evra od ženine tetke iz Kanade, kojima je kupio luksuzan stan na Zvezdari, ministar odbrane Aleksandar Vulin pribegao je klasičnoj zameni teza. On je, gostujući na TV Pink, rekao da je Tužilaštvo za organizovani kriminal odbacilo prijavu Agencije za borbu protiv korupcije protiv njega, i ne samo to, već je i tražilo od drugog tužilaštva da to proveri još jednom, i pokazalo se, kazao je ministar, da je sve u redu.

Istina je, međutim, potpuno drugačija. Kako kaže Zoran Stojiljković, profesor na Fakutletu političkih nauka i bivši član UO Agencije za borbu protiv korupcije, Tužilaštvo je samo konstatovalo da nema dokaza o koruptivnom delu uticaja na druge i mitu.

- Oni (Tužilaštvo za organizovani kriminal, prim.aut) uopšte nisu ulazili u to, u manjkavosti ovog postupka, da ima dokumenta i priznanice bez potpisa, da nema traga da je, ako je novac ušao u zemlju, da je prešao granicu... To je problem - kaže Stojiljković za Kurir.

I ne samo to. Tužilaštvo je, prenosi KRIK, ovaj slučaj držalo "u fioci" dve godine, jer je, kako su naveli, policija ignorisala njihove zahteve. Početkom jula Tužilaštvo za organizovani kriminal je okončalo postupak, a slučaj je prebačen Prvom osnovnom tužilaštvu.

Vulin kaže da su ga i oni proveravali i da se pokazalo da je sve u redu. Međutim, ministar nije rekao javnosti da je Prvo osnovno tužilaštvo samo proverilo da li je on pomenutu nekreninu prijavio Agenciji, što jeste i što se nikad i nije dovodilo u pitanje, te da oni nisu proveravali na koji način je došao do spornih 205.000 evra.

Lider PS je još kazao i da je mogao, da je hteo, da Agenciji za borbu protiv korupcije kaže kako mu je stan "dao" vlasnik Pinka Željko Mitrović koji je njegov dvostruki venčani kum. Umesto toga, kaže Vulin, rekao je istinu, "jer je ona takva kakva jeste".

- Sve što sam zaradio u životu, može da se svede u 53,5 kvadrata u Beogradu i ne mislim da je to malo - rekao je Vulin. Ali, ni ova izjava nije sasvim tačna. Ministar je već kazao da je do stana na Zvezdari od oko 107 kvadrata došao pozajmicom od ženine tetke iz Kanade, da bi potom naveo da je polovinu stana sam zaradio.

Javnost ni posle njegovog gostovanja na TV Pink nije saznala čime se bavi famozna tetka, kad je imala njemu i njegovoj supruzi da pozajmi 205.000 evra, i zašto nema tektinog potpisa na priznanici koju je dao Agenciji.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Jelena ubijena u kući? Ovo su dokazi koji bacaju sumnju na porodicu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track