DVERI IZRIČITE UOČI BITKE ZA BEOGRAD: Ili pošteni izbori ili bojkot!
Foto: Marina Lopičić

Pokret zahteva fer uslove

DVERI IZRIČITE UOČI BITKE ZA BEOGRAD: Ili pošteni izbori ili bojkot!

Politika -

Predsednik Dveri Boško Obradović je danas pozvao opoziciju da bojkotuje predstojeće izbore u Beogradu, ukoliko ne budu obezbeđeni uslovi da oni budu fer i pošteni.

On je novinarima u Skupštini Srbije rekao da pre svega treba utvrditi dve stvari: da li uopšte treba ići na "unapred nameštene i pokradene" izbore, ili treba nastupiti jedinstveno da u borbi za fer i poštene izbore, pre svega za slobodu medija koja je, kako je istakao, preduslov slobodnih izbora.

"To je tema broj jedan: da li ćemo pristati da se održe beogradski izbori u medijskom mraku i na nepošten i nefer način, računajući i ovu najavu da će se izborna lista nazvati po predsedniku države. Jasno je šta je ideja Srpske napredne stranke (SNS): da iznova otme i pokrade još jedne izbore u Srbiji", ocenio je Obradović.

On je naveo da na takve izbore SNS na čelu sa Aleksandrom Vučićem i "svojim satelitima" treba da izadje sama i pokaže da vlada Srbijom sa manje od 25 posto podrške građana Srbije.

Šef Dveri je međutim rekao i da se "diktatorska vlast ne ruši na izborim već na ulici".

"Pa, gospodo u opoziciji, ako smo opozicija, 'ajmo da rušimo ovu vlast i da se izborimo za fer i poštene izbore i da oslobodimo medije. Idemo ispred Pinka i RTS-a, moramo da otmemo slobodu u Srbiji. Ako neko misli da će vlast Aleksandra Vučića pasti tako što ćemo mi izdavati saopštenja i tvitovati, pa verujte od toga nema ništa" - rekao je Obradović.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Marina Lopičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Svekrva ubijene pevačice zapretila ukućanima: Ako progovorim gotovi ste!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track