DEJVID MEKALISTER: Nemačka nastavlja da vodi zapadni Balkan ka EU
Foto: Marina Lopičić

IZVEstilac EP za Srbiju

DEJVID MEKALISTER: Nemačka nastavlja da vodi zapadni Balkan ka EU

Politika -

Predsednik Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta i izvestilac za Srbiju Dejvid Mekalister izjavio je da će Nemačka, bez obzira na to ko će formirati vladu u Berlinu, nastaviti s politikom približavanja zapadnog Balkan i Srbije EU.

On je posle razgovora s ministarkom za evrointegracije Srbije Jadrankom Joksimović izrazio uverenje da će Angela Merkel dobiti novi mandat na mestu kancelarke i podsetio na njenu posvećenost zapadnom Balkanu i regionalnoj stabilnosti.

- Kao političar koji dolazi iz Nemačke želeo bih da naglasim da posle naših parlamentarnih izbora, kakav god da je rezultat i kakva god se vlada formira u Berlinu, siguran sam da će Nemačka nastaviti sa svojim konstruktivnim vođenjem zapadnog Balkana, a posebno Srbije, bliže EU - poručio je Mekalister.

On je takođe izneo uveravanje da će Srbija do kraja godine napredovati na svom putu ka EU i otvoriti još novih poglavlja u svojim pristupnim pregovorima.

- Ako su dobro pripremljena, poglavlja bi trebalo da budu otvorena. To je moja poruka. Mi želimo da nagradimo i naglasimo dobar napredak koji Srbija ostvaruje - izjavio je izvestilac EP za Srbiju.

Kurir / Ekipa Kurira

Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track