VULIN LETI ZBOG TETKE: Ide iz greške u grešku, najveće je  razočarenje Vlade! Vojsku će voditi Marija Obradović?!
Foto: Fonet, Nebojša Mandić

Čistka: Premijerka sprema smenu Ministra odbrane

VULIN LETI ZBOG TETKE: Ide iz greške u grešku, najveće je razočarenje Vlade! Vojsku će voditi Marija Obradović?!

Politika -

Šef Pokreta socijalista zbog brojnih afera verovatno više neće biti član Brnabićkinog kabineta, naslediće ga potpredsednica SNS, koja treba da ublaži posledice njegovih skandaloznih ispada

Premijerka Ana Brnabić uskoro će, zbog brojnih afera u javnosti, najverovatnije pokrenuti smenu Aleksandra Vulina s mesta ministra odbrane, ekskluzivno saznaje Kurir!

Novi ministar odbrane trebalo bi da bude Marija Obradović, potpredsednica SNS i predsednica Odbora za bezbednost.

- Vulin je najveće razočarenje kabineta Ane Brnabić, on ide iz greške u grešku i kompromituje Vladu, pa je zato odlučeno da on vrlo brzo bude smenjen. Na tom mestu će ga naslediti Obradovićka, koja je inače i prošle godine bila u igri za tu poziciju. Izbor Obradovićke ublažiće posledice Vulinovih afera, a režimu omogućava da se narodu servira priča da će „Srbija prvi put u istoriji imati ženu ministra odbrane“, što će dobro doći pred izbore u Beogradu - priča izvor Kurira i dodaje da je Vulin ovih dana, tokom posete Moskvi, u tajnosti lobirao kod Rusa da ga zaštite jer navodno iza njegove smene stoje SAD.

Vulinovo ime se, podsetimo, bezmalo godinu dana pominje u raznim aferama - od zloupotrebe fondova za ratne vojne invalide u prethodnom ministarstvu do afere sa kupovinom stana, kada je izjavio da je više puta išao kod tetke u Kanadu po novac i unosio u zemlju po 9.000 evra.

foto: Marina Lopičić

Vojni analitičar Aleksandar Radić ocenjuje za Kurir da se Vulin nije snašao na mestu ministra odbrane. Kako kaže, „deluje konfuzno i usredsređen je samo na svoju promociju“.

- Odluka da li će Vulin biti smenjen je politički potez, i to naravno vodi ka Vučiću, pred kojim je zato ozbiljno iskušenje - kaže Radić.

Istovremeno, kako saznaje Kurir, neće leteti samo Vulin već i njegovi kadrovi koje je postavljao u vreme dok je bio ministar za socijalu. Proteklih dana sprovedena je „tiha čistka“ Vulinovih kadrova u Ministarstvu za socijalna pitanja, koje sada vodi Zoran Đorđević. Smenjene su na desetine direktora gerontoloških centara, funkcionera ministarstva iz njegove stranke. Vulin i Obradovićka juče nisu odgovarali na naša pitanja.

Vulinova samopromocija

GLUMI JAKOG VOĐU, IGRA SE VOJNIKA

Aleksandar Radić kaže da će Vulina kao ministra odbrane pamtiti uglavnom po pokušaju da od prvog dana u medijima izgleda kao jak muškarac:

- Njegova slika je to što vidimo - crna uniforma, pantalone ugurane u čizme, pokušaj da se igra vojnika, da impresionira kako je on jak vođa, a tu je i insistiranje na njegovoj „državničkoj ulozi“, što se najbolje vidi na sajtu vulin.rs.

Kurir / Ekipa Kurira

Foto: Nebojša Mandić, Marina Lopičić, Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VULINOVE IZMIŠLJOTINE: Kaže da je pešadinac a nije služio vojsku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track