HAOS U VLADI: Lončar nudio ostavku zbog Mirinog doktora Milovana Bojića
Foto: Profimedia, Zorana Jevtić, Stefan Jokić

BIVŠI JULOVAC BOJIĆ IZAZVAO BURU

HAOS U VLADI: Lončar nudio ostavku zbog Mirinog doktora Milovana Bojića

Politika -

Lončar se protivio izboru Bojića, kome je suđeno za korupciju. Nezadovoljni su i lekari u Institutu

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar nudio je ostavku nezadovoljan predlogom da doktor Milovan Bojić bude postavljen za direktora Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“, saznaje Kurir.

Lončar je spustio loptu pošto će o imenovanju šefa lekarskog tima lidera radikala Vojislava Šešelja i bivšeg ministar zdravlja, člana JUL i bliskog saradnika Mire Marković odluka biti doneta na današnjoj sednici Vlade.

- Lončar se protivio izboru Bojića, kome je suđeno za korupciju. Nezadovoljni su i lekari u Institutu. Usled višemesečnog lobiranja, Lončar je izrevoltiran u jednom trenutku ponudio i ostavku, ali je načinjen kompromis jer će odluku o imenovanju doneti svi ministri na sednici Vlade - navodi izvor Kurira.

APELACIONI SUD O MALVERZACIJAMA NA KLINICI DEDINJE: Oslobođen Milovan Bojić

Bojić je pravosnažnom presudom Apelacionog suda iz 2015. oslobođen optužbi da je od 1995. do 2000. kao direktor Instituta „Dedinje“ prekoračenjem službenih ovlašćenja pribavio imovinsku korist drugima u iznosu višem od tadašnjih 450.000 dinara, a na štetu Instituta. Protiv Bojića je podignuta i optužnica da je oštetio kliniku „Ostrog“ za 300.000 evra, ali je tužilaštvo, na predlog te klinike, obustavilo postupak.

Lončar nije odgovarao na pitanje Kurira o nuđenju ostavke povodom Bojićevog imenovanja.

Kurir / B. B.

Foto: Zorana Jevtić, Profimedia, Stefan Jokić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track