MINISTAR LONČAR PODVIO REP: Julovac Milovan Bojić direktor Dedinja!
Foto: Zorana Jevtić

Lekar Vojislava Šešelja dobio državnu fotelju

MINISTAR LONČAR PODVIO REP: Julovac Milovan Bojić direktor Dedinja!

Politika -

Za novog prvog čoveka ugledne medicinske ustanove glasao i ministar zdravlja, koji se ranije protivio tome

Doktor Milovan Bojić, bivši ministar zdravlja i nekadašnja perjanica Jula Mire Marković, imenovan je na jučerašnjoj sednici Vlade za direktora Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“, koji je vodio i tokom devedesetih.

Za ovu odluku glasao je i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, koji je pre samo nekoliko dana, kako je pisao Kurir, nudio ostavku jer je bio nezadovoljan predlogom da ovaj lični lekar Vojislava Šešelja dođe na čelo „Dedinja“.

Bio na sudu

- Za njega su glasali svi ministri koji su bili prisutni, pa tako i Lončar, koji se ranije protivio ovom imenovanju - priča izvor iz Vlade.

Inače, predlog o Bojićevom imenovanju Vladi je uputila Komisija za kadrovska rešenja, a ministri su se juče o tome pozitivno izjasnili.

foto: Dado Đilas

On je, podsetimo, na čelu „Dedinja“ bio i tokom devedesetih, i to od 1995. do 2000. godine. Nakon 2000. godine njegovo ime se dovodilo u vezu s korupcijom, ali je pravosnažnom presudom Apelacionog suda iz 2015. oslobođen optužbi da je od 1995. do 2000, u vreme dok je bio na čelu „Dedinja“, prekoračenjem službenih ovlašćenja pribavio imovinsku korist drugima u iznosu višem od tadašnjih 450.000 dinara na štetu instituta. Takođe, protiv Bojića je podignuta i optužnica da je oštetio kliniku „Ostrog“ za 300.000 evra, ali je tužilaštvo obustavilo postupak na predlog te klinike.

Radikalski kadar

Osim kao istaknutog člana Jula Mire Marković, javnost Bojića pamti i kao lekara Vojislava Šešelja, koji je lidera radikala redovno posećivao dok je bio u Hagu. Na poslednjim parlamentarnim izborima Bojić je bio na listi SRS, izabran je za poslanika, ali je nedavno podneo ostavku na to mesto i povukao se iz skupštinskih klupa.

B. B. - Foto: Zorana Jevtić; Dado Đilas

Vojislav Šešelj

ŽIVEĆU JOŠ 40 GODINA

Nakon što je Bojić imenovan za direktora „Dedinja“, na Tviteru se oglasio predsednik SRS Vojislav Šešelj.

- Pošto je moj lični lekar prof. dr Milovan Bojić imenovan za direktora Instituta za KVB „Dedinje“, odlučio sam da živim još najmanje 40 godina - napisao je Šešelj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track