(FOTO) BRNABIĆKA IMA SPREMNU ZIMNICU: Premijerku darivali teglama ajvara u Koceljevi
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Festival zimnice

(FOTO) BRNABIĆKA IMA SPREMNU ZIMNICU: Premijerku darivali teglama ajvara u Koceljevi

Politika -

KOCELJEVA - U Koceljevi je danas otvorena 9. privredno-turistička manifestacija Festival zimnice koja je okupila preko 220 izlagača.

1 / 6 Foto: Tanjug/Rade Prelić

Manifestaciju, koju poseti oko 15.000 ljudi iz cele Srbije otvorila je premijerka Ana Brnabić koja je poručila da će država nastaviti da pomaže poljoprivrednike i slične festivale.

foto: Tanjug/Rade Prelić

Na tezgama u Koceljevi pored zimnice, mogli su da se nađu proizvodi od mesa preko slatkiša do domaće radinosti, a poznavaoci kažu da se za dva dana, koliko traje festival, proda između 700 i 2.000 zimnica. Kraj je, kažu, poznat po toj proizvodnji budući da je nekada postojala fabrika Voćar u kojoj se industrijski proizvodila zimnica.

foto: Tanjug/Rade Prelić

Premijerka je tokom posete Koceljevi obišla izlagače, razgovarala sa njima, a proizvođači su želeli da joj poklone teglice ajvara i druge proizvode koje, kako veruju, premijerka nema vremena da pripremi zbog obaveza.

- Ovo je deveta manifestacija. Sledeća je jubilarna, pa će vam doći cela vlada - prokomentarisala je u razgovoru sa jednim izlagačem Brnabić.

foto: Tanjug/Rade Prelić

U zvaničnom obraćanju rekla je da je ta lokalna samouporava veoma odgovorna s ozbirom da ima 88 zaposlenih, a da je optimalno 126. Rekla je da tako opština štedi i može da podrži manifestacije i dovodi investitore.

foto: Tanjug/Rade Prelić

- Podržaćemo Koceljevu, podržaćemo celu Mačvu. Mislim da je u poslednje vreme otvoreno 1.050 radnih mesta, jedna od većih fabrika je Rauh, ai ne treba da se oslanjamo samo na strane investitore i to je ono što Koceljeva dobro radi, oslanjate se na vaše preduzetnike, poljoprivrednike - rekla je ona i izrazila zadovoljstvo što se puno njih javilo za subvencije za nabavku traktora, kao i za podršku mladim poljoprivrednicima, koja je ove godine višestruko veća.

foto: Tanjug/Rade Prelić

- Pored toga što treba da se ponosite na Koceljevu i Mačvu, budite ponosni i na Srbiju. Sinoć sam doputovala iz Milana. Ne postoji zemlja u EU koja nije rekla - svaka čast kakvo ste gostoprimstvo pokazali prema migrantima - rekla je ona.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Rade Prelić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) 10 razloga zašto treba jesti turšiju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track