SAŠA JANKOVIĆ O PREMIJERKINIM PRIVATNIM POSLOVIMA: Ana svoje statiranje u Vladi dobro naplaćuje
Foto: AP, Nebojša Mandić

BEZ UVIJANJA

SAŠA JANKOVIĆ O PREMIJERKINIM PRIVATNIM POSLOVIMA: Ana svoje statiranje u Vladi dobro naplaćuje

Politika -

To što se zna da predsednica Vlade ne komanduje, već samo slepo sluša, ne umanjuje njenu odgovornost, poručuje lider PSG

Saša Janković, lider Pokreta slobodnih građana, kaže da Ana Brnabić, premijerka Srbije, svoje statiranje u Nemanjinoj 11 dobro naplaćuje! On je ovo izjavio osvrćući se na otkriće da je premijerka iskoristila rupu u zakonu i prebacila udeo u svojoj firmi „Enerdži end inovejšen“ na svoju devojku Milicu Đurđić, a to nije prijavila Agenciji za borbu protiv korupcije!

Kako Srbija ne priznaje istopolne brakove i vanbračne zajednice, zakon nju ne prepoznaje kao njenu emotivnu partnerku i tu ne vidi mogući sukob interesa, te je tako omogućeno da novac „ostane u kući“.

Srbija pamti

Lider Pokreta građana Srbije za Kurir poručuje da su poslovni interesi premijerke posebna priča.

- Poslovni interesi nje i njenog najbližeg okruženja su posebna priča, ona svoje statiranje dobro naplaćuje i verovatno se nada da će biti zaboravljena kao Lazar Krstić. Srbija će, međutim, da pamti - ističe Janković, a pritom se i osvrće na prvih sto dana mandata.

- Ana Brnabić je već sto dana predsednica Vlade, ali joj nije šef. Još više nego za vreme Ivice Dačića ili Mirka Cvetkovića, centar izvršne vlasti izmešten je iz institucije koja bi po Ustavu trebalo da bude na njenom čelu. Rezultati te vlade su najniži privredni rast i plate u regionu i šire, poskupljenje struje, lažne investicije, bolnice bez lekova i lekara, zapošljavanje uz partijsku knjižicu, koalicija s Ramušem Haradinajem, ubistva na ulicama, kriminal, korupcija, reketiranje privrednika, satanizacija opozicije i medijski mrak da bi se sve to krilo od građana. To što se zna da Ana Brnabić ne komanduje, već samo slepo sluša, nimalo ne umanjuje njenu odgovornost - kazao je Janković za Kurir.

foto: Dado Đilas

To što je Brnabićeva, predsednica Vlade Srbije, dozvolila sebi da kroz rupu u zakonu „prevesla“ nadležne institucije u vezi sa navedenom firmom, prema rečima Dragana Šutanovca, predsednika DS, biće pod lupom nadležnih kad dođe do promene vlasti.

- Sve će biti ispitano, odgovaraće, ako treba, kad dođemo na vlast - poručio je lider DS za naš list, a na pitanje kako bi ocenio Brnabićkino zalaganje u prvih 100 dana rada Vlade, naveo je da „Brnabić nije sportistkinja pa da pričamo o zalaganju, već premijerka, i zato jedino može da se govori o rezultatima koji ne postoje i njenom političkom neznanju“.

Nedorasla

- Premijerka je više puta dokazala da je nedorasla ovoj funkciji, baš kao i njen prethodnik i šef, ali se u poslednje vreme izjavama našla u najužoj konkurenciji za novog Vulina. Nije reč o prvih 100 dana ove vlade, već o pet godina i 100 dana vlasti Aleksandra Vučića u naprednjačko-socijalističkoj koaliciji - kaže Šutanovac i dodaje:

- Neka svako u Srbiji pogleda kako je živeo pre pet godina a kako živi sada, na šta nam liči država a na šta privreda, obrazovanje, zdravstvo. Pod teretom katastrofalnog SNS pukla su leđa svim nosećim institucijama ove zemlje. Kad DS pobedi, videće se pravo stanje stvari, a oni koji su odgovorni će odgovarati bez izuzetka.

Teška milion evra

LUKSUZ NA DEDINJU

Premijerka Brnabić spada među najimućnije državne činovnike pošto poseduje imovinu „tešku“ preko milion evra. Brnabićka (42) na svoje ime ima četvorosoban stan na elitnom Dedinju, dve kuće i 89 ari placa na hrvatskom ostrvu Krk i automobil „tojotu“, dok se trosoban stan na ekskluzivnom Vračaru, dve kuće i zemlja na Paliluli i u Grockoj vode na roditelje i brata Igora Brnabića, čija je firma „Asseco SEE“, uzgred, kako je Kurir pisao, debelo profitirala otkako mu je sestra u vlasti. Iako, dakle, uživa u stanu od oko 328 m2 u blizini Belog dvora, premijerka je tražila da se preseli u državnu vilu na Dedinju, i to ni manje ni više nego od čak 1.000 kvadrata.

Kurir / Ekipa Kurira

Foto: Nebojša Mandić, Dado Đilas, AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track