JOŠ JEDAN SUKOB U VLADI: Krkobabić i Ljajićevi u ratu zbog penzionera
Foto: Beta, Dado Đilas

SEVAJU VARNICE

JOŠ JEDAN SUKOB U VLADI: Krkobabić i Ljajićevi u ratu zbog penzionera

Politika -

U vladajućoj koaliciji ponovo varniči, i to između manjih partnera, koji pokušavaju da na socijalnim temama plivaju uz dominantni SNS.

Lider PUPS i ministar bez portfelja Milan Krkobabić našao se na žestokom udaru funkcionera SDPS Meha Omerovića, a okosnica sukoba bilo je svojatanje penzionera.

Omerović je optužio Krkobabića da je jadnik i diskriminator jer je izjavio da ima prostora za 13. penziju beogradskim penzionerima.

- Izjava je višestruko diskriminatorska! Politika Vlade Srbije, čiji je on član, nije da deli građane po bilo kom osnovu. Diskriminisati ostale penzionere u Srbiji, koji nisu Beograđani, odnosno koji nisu upisani u birački spisak na teritoriji grada Beograda, nešto je što je do sada nezabeleženo, skandalozno je i sramno. Na ovaj način se pokušava da se važan proces funkcionisanja sistema države stavi u funkciju dnevnopolitičkih interesa jednog člana Vlade i njegove partije. To je politički nedopustivo, a ljudski jadno - poručio je Omerović svom političkom savezniku u aktuelnoj vladi.

Ovo je samo još jedan u nizu sukoba unutar vlasti, a najozbiljnije su se dokačili ministri Zorana Mihajlović i Aleksandar Vulin zbog njegove afere sa sumnjivom kupovinom stana i njegovog pravdanja tetkom iz Kanade. Mihajlovićeva, koja je članica Predsedništva SNS, osudila je primitivne uvrede Vulinovog Pokreta socijalista upućene novinaru Krika, a Vulinovi puleni su joj uzvratili da joj nije mesto u Vladi i da je spremna na sve samo da je niko ništa ne pita o njenim stanovima, upotrebi Vladinih kartica, skupocenom vešu i luksuznim odmorima na Sardiniji.

Kurir / E.K.

Foto: Beta, Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Jelena Marjanović znala da će biti ubijena?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track