(VIDEO) SKUPŠTINSKA RASPRAVA O OPANCIMA PRERASLA U UVREDE: Ševarlić se naljutio jer ih nosi, a Obradovića (Dveri) zasuli uvredama da je Kamenko Dverić Kupusić?!
Foto: Youtube Printscreen

(VIDEO) SKUPŠTINSKA RASPRAVA O OPANCIMA PRERASLA U UVREDE: Ševarlić se naljutio jer ih nosi, a Obradovića (Dveri) zasuli uvredama da je Kamenko Dverić Kupusić?!

Politika -

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović danas je u Skupštini rekao da je vladajuća koalicija dolaskom na vlast preuzela obaveze prema onome ko ih je na vlast doveo, te da te obaveze sada hoće da plati Kosovom.

Šef poslaničke grupe SPS Đorđe Milićević odgovorio je Obradoviću navodeći da su stranke vladajuće koalicije na vlast doveli birači i to ogromnom podrškom na izborima.

foto: Youtube Printscreen

Obradović je još zamerio što je ministar Rasim Ljajić, koji danas prisustvuje skupštinskoj raspravi, na ministarskom mestu već deveti put, te da je tako više puta učestvovao u "kupoprodajnim ugovorima", na šta je reagovao šef poslaničke grupe Ljajićeve SDPS Milorad Mijatović.

OVDE MOŽETE POGLEDATI IZJAVU OBRADOVIĆA (DVERI)

"Oni žele da obučemo jelek, opanke, da uzmemo frulicu, da čuvamo ovce. Ne, mi hoćemo elektronsko poslovanje i modernu Srbiju. Građani su na izborima rekli šta misle o nama. Ona Srbija za koju se zalažu Dveri, ta Srbija će izgubiti", uveren je Mijatović.

Na to je reagovao Miladin Ševarlić iz poslaničke grupe Dveri jer on, kako je rekao, u parlament dolazi u opancima.

"Opanci nisu retrogradni, retrogadne su mnoge druge stvari koje slušamo i koje su se dešavale u Skupštini", primetio je Ševarlić.

foto: Zorana Jevtić

Poslanik Dveri Dragan Vesović zamerio je predsedavajućem Vladimiru Marinković što nije izrekao opomenu Mijatoviću i poručio: "Osećam se uvređenim. Nisam kvazipatriota i kvazitradicionalista, ja sam srpski nacionalista. Nisam nikad nikoga vređao, ne dozvoljam da mi se kaže da sam turboreligiozan", rekao je Vesović na šta mu je Marinković, koji je prethodno rekao da je tolerantan i da svaki poslanik treba da izrazi svoj politički stav u parlamentu, odgovorio - da Mijatovićevo izlaganje nije shvatio kao uvredljivo.

A poslanik Narodne seljačke stranke Marijan Rističević, koji je Obradovića nazvao "Kamenko Dverić Kupusić", zaključio je ovaj deo rasprave zapažanjem da postoje radni i paradni opanak. "Moj opanak je radni, a Ševarlić ima paradne", rekao je Rističević, nakon čega su se posalnici vratili raspravi o zakonskim predlozima.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Youtube printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Sećate li se ljubičica koje su imale čuvare? Sada su uvenule!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track