PREKINULI ZASEDANJE ZBOG HAOSA, PA NASTAVILI PO STAROM: Sednica opet prekinuta, nastavak u ponedeljak
Foto: Printscreen

Cirkus u Parlamentu i na današnjem zasedanju

PREKINULI ZASEDANJE ZBOG HAOSA, PA NASTAVILI PO STAROM: Sednica opet prekinuta, nastavak u ponedeljak

Politika -

Predsednica parlamenta Maja Gojković izrekla je danas na početku rada opomene Bošku Obradoviću i Ivanu Kostiću iz Dveri upozorivši da su poslanici te stranke došli u parlament da bi "opet pravili haos".

foto: Printscreen

Od početka sednica poslanica Dveri Marija Janjušević stajala je u delu sale gde su članovi Vlade i držala istaknutu Zbirku propisa.

foto: Printscreen

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izrekla je danas tri opomene poslanici Dveri Mariji Janjušević i zabranila joj da učestvuje u radu sednice, pošto je nastavila da stoji u sali ispred Maja Gojković i drži Poslovnik i isključuje mikrofon, te joj je izrečena mera udaljenja.

Janjušević javila se za reč o povredi Poslovnika i ukazala Maji Gojković da ne poštuje Poslovnik, uz ocenu da Gojković nije u stanju da predsedava Skupštinom i vodi sednicu.

(VIDEO) MAJA NASTAVILA SA BAHAĆENJEM U SKUPŠTINI, OPOZICIJI PORUČILA: Vi ste ništa!

Janjušević je posle izricanja opomena nastavila da stoji u sali ispred Maje Gojković sa Poslovnikom i mobilnim telefonom kojim je snimala sednicu.

Maja Gojković joj je rekla da "se džabe trudi i da je neće izbaciti iz sale" i da je "mlada i nema iskustva".

Nakon jučerašnjeg prekida sednice zbog postupaka poslanika Srđana Noga iz Dveri koji i posle opomena i izricanja mere isključenja sa sednice nije želeo da napusti skupštinsku salu, danas su se posle utrđivanja kvoruma, Kostić i Obradović javili po Poslovniku, ali predsednica parlamenta dala je prethodno reč poslaniku SNP Jovanu Palaiću. Rekla im je da se nisu prijavili kao prisutni u elektronskom sistemu kada se utvrđivao kvorum, te da reč samo mogu da dobiju poslanici koji su se prijavili.

"To mogu samo poslanici koji su se prijavili u sistemu, vi niste prisutni", rekla je Gojković koja je najpre opomenu izrekla Kostiću, a odmah zatim i Obradoviću i to nakon njihovog insistiranja da govore po povredi Poslovnika.

Pošto mu je izrekla opomenu, Kostić je ustao i krenuo u pravcu stola za kojim sedi predsedavajući, a Gojković mu je poručila da ne prilazi stolu jer za to nema dozvolu.

foto: Youtube Printscreen

"Nemoguće da iz dana u dan jedna poslanička grupa pravi haos", primetila je Gojković i zatim dala reč Palaliću.

Nakon njegovog kratkog obraćanja, Kostić se ponovo javio po povredi Poslovnika, dobio reč i poručio predsednici parlamenta da je juče bez razloga sa sednice isključen njegov kolega iz stranke Srđan Nogo.

foto: Printscreen

"Napravili ste veliki problem, od Skupštine ste napravili circus, isključili ste Noga, a sami ste rekli da ste spremni da povučete sve opomene koje su mu izrečene", rekao je Kostić.

Gojković je njegovo obraćanje ocenila kao "klasičnu zloupotrebu Poslovnika" te navela da je izneo neistine o jučerašnjem događaju i isključila mu mikrofon.

foto: Zorana Jevtić

"Razočarana sam vašim ponašenjem jer ste bili (juče) na konsultacijama i niste hteli ništa da prihvatite. Poslanici treba da rade, a vi ih sprečavate u tome", navela je Gojković koja je potom reč dala poslaniku SRS Miloradu Mirčiću i usledila je rasparava o zakonskim predlozima.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Nebojša Mandić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV: Najveći skandali u istoriji Skupštine Srbije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track