BRNABIĆ O VULINU: Ne slažem se sa retorikom njegove stranke!
Foto: Marina Lopičić, Beta

BRNABIĆ O VULINU: Ne slažem se sa retorikom njegove stranke!

Politika -

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da Vlada na čijem je čelu "apsolutno ne deli medije na podobne i nepodobne", već da to rade pojedine partije i političari koji nisu u Vladi.

Na konferenciji za novinare nakon zajedničke sednice vlada Srbije i Pokrajine Vojvodine u Beogradu, Ana Brnabić je rekla da ne zna za Vladine zvaničnike koji vredjaju medije ali da ih Vlada Srbije ne vredja.

Na pitanje kako komentariše optužbe koje na račun medija iznosi Pokret socijalista ministra odbrane Aleksandra Vulina, Ana Brnabić je rekla da je to saopštenje te stranke, sa čijom retorikom se ona ne slaže.

"Ja se ne slažem sa tom retorikom, ali to je bilo saopštenje njegove stranke. Ja se ne slažem sa tom retorikom, ali nisam predsednik te stranke da im govorim kako da se ponašaju", rekla je ona.

Odgovarajući na pitanje ko je i zbog čega predložio Milovana Bojića iz Srpske radikalne stranke za direktora Instituta za kardio-vaskularne bolesti "Dedinje", iako je on svojevremeno bio optužen za malverzacije u toj ustanovi, premijerka je rekla da je tu bila ispunjena standarda procedura u kojoj je Ministarstvo zdravlja poslalo predlog o kojem se izjasnila kadrovska komisija, koja je svoj stav uputila Vladi.

"U pitanju je bila standardna procedura, kao i za bilo koje imenovanje. Bio je okrivljen, ne znam da li je bio osudjen, i u tom smislu nema prepreke. Ali se u njegovo vreme isto tako pričalo da je ta ustanova bila najbolja bolnica. Razumem političke kontroverze ali je bilo i dobrih rezultata", rekla je ona.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da je Bojić izabran na predlog njegovog ministarstva i da će on preuzeti odgovornost u tom slučaju.

"On je, kada je bio direktor te ustanove, od nje napravio bolnicu koja je ispunjavala ozbiljne ISO standarde. Mi smo Bojiću dali šansu da se uklopi u zdravstveni sistem Srbije i pokaže ono što misli da može, u skladu sa svojim ranijim iskustvom. Pričam o struci, ovde se samo o tome radi. Prerano je da se priča o bilo čemu drugom, on još nije seo u fotelju i nije obavljena primopredaja dužnosti. Da sačekamo još neko vreme, da vidimo rezultate", rekao je Lončar.

Premijerka Ana Brnabić nije mogla detaljnije da govori o nabavci automobila iz fabrike Škoda za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova, već je rekla da će se raspitati kod nadležnih, ali da je sigurna da tu nije bilo protivzakonitih radnji već da se ozbiljno razmišljalo o potrebama MUP-a i o zaštiti budžeta Srbije.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Šokantni obrt u istrazi ubistva Jelene Marjanović! Otkriven ključni svedok?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track