IZA KULISA POSETE TURSKOG PREDSEDNIKA: Erdogan doveo i probače hrane u Srbiju
Foto: Tanjug

DETALJI

IZA KULISA POSETE TURSKOG PREDSEDNIKA: Erdogan doveo i probače hrane u Srbiju

Politika -

Šef Turske će sa predsednikom Vučićem razgovarati u četiri oka, a biće potpisano i više sporazuma između dve države

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan doputovao je sinoć u dvodnevnu posetu Srbiji. On je sinoć bio gost predsednika Aleksandra Vučića, a od danas počinje zvanične razgovore.

foto: Tanjug / Dragan Kujundžić

Erdogana u Beogradu obezbeđuje veliki broj specijalaca, a u njegovom najbližem okruženju u svakom trenutku se nalazi 50 turskih čuvara. Na snazi je najviši stepen bezbednosti.

- Šef Turske je smešten u „Hajatu“. Uz Erdogana idu njegovi lični čuvari, dok su za ostalo angažovani srpski specijalci. Turski bezbednjaci su i pre nekoliko dana bili u Beogradu kako bi ispitali teren. Danas i sutra su svuda raspoređeni snajperisti, jer se ništa ne prepušta slučaju, budući da su Erdogana ranije hteli da ubiju, a skoro je bio i pokušaj državnog udara u Turskoj.

Proverava se sve do najsitnijeg detalja, pa su tako angažovani i probači hrane, koji degustiraju jela pre Erdogana - priča izvor Kurira i dodaje:

- Inače, Srbija je pripremila ovu posetu veoma pažljivo. Erdogan će biti dobro ugošćen i, naravno, probaće mnoge srpske kulinarske specijalitete, a jelovnik se zasad drži u tajnosti.

Svečani doček predsedniku Turske biće priređen danas u Palati Srbija, gde će ga dočekati predsednik Srbije, a zatim će biti održan i tet-a-tet razgovori Vučića i Erdogana.

- Među temama koje će biti na stolu su, pored ostalih, „Turski tok“, auto-put Beograd-Sarajevo, te privatizacija banja i ulaganje u aerodrom Lađevci - otkriva izvor Kurira i dodaje da će dvojica državnika učestvovati i na Poslovnom forumu Srbija-Turska.

U turskoj delegaciji dolazi osam ministara i 185 privrednika zainteresovanih za ulaganje u našu zemlju, pa će tako biti potpisano i više sporazuma između Srbije i Turske.

foto: Tanjug

Sve u znaku Turske

U PAZARU EUFORIJA ZBOG ERDOGANA

Erdogan će sutra s Vučićem posetiti i Novi Pazar, gde će razgovarati sa gradonačelnicima i predsednicima opština Novi Pazar, Raška, Kraljevo, Sjenica, Tutin, Prijepolja, Nova Varoš i Priboj. Dvojica predsednika će potom prošetati Novim Pazarom, koji je još juče bio okićen crvenim i belim trakama, dok se na bilbordima nalazi Erdoganov lik.

foto: Tanjug

Kurir / E.K

Foto: Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

50 telohranitelja i 3.000 srpskih policajaca čuva Erdogana! Vanredne mere bezbednosti zbog posete predsednika Turske

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track