SASTANAK VUČIĆA I ČOVIĆA: Srbija spremna za trilaterarni susret sa BiH i Hrvatskom
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Sastanak u Beogradu

SASTANAK VUČIĆA I ČOVIĆA: Srbija spremna za trilaterarni susret sa BiH i Hrvatskom

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija spremna za održavanje trilateralnog sastanka predstavnika Srbije, Hrvatske i BiH koji bi, kao kaže, možda bio i najvažniji za naše zemlje, ali i za ceo region Zapadnog Balkana.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Taj susret bi, kaže Vučić, doveo do mnogo važnijih i konkretnijih rešenja o brojnim političkim, ekonomskim i socijalnim pitanjima.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

"Srbija je spremna za održavanje tog sastanka na bilo kom niovu, predsednika, odnosno predsedavajućeg Predsedništva BiH ili na niovu vlada, odnosno Saveta ministara", rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsedavajućim Predsedništva BiH Draganom Čovićem.

Vučić je poručio da je BiH jedan od najznačajnih spopljnopolitičkih partenra Srbije.

Predsedavajući Predsedništva BiH Dragan Čović izjavio danas u Beogradu da će uzvratna zvanična poseta delegacije BiH Srbiji 6. i 7. decembra biti prilika da se naglasi značaj ekonomskih odnosa i da se "otvorena pitanja polako ostave iza nas".On je izrazio nadu da bi tom prilikom mogao da bude parafiran dogovor o granici izmedju dve države.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

"Parafiranjem dogovora poslali bismo snažnu poruku o odnosima Srbije i BiH", rekao je danas u Beogradu Čović posle razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Čović je najavio da za pet ili šest dana ide na razgovore u Zagreb i izrazio nadu da će uskoro biti održan i sastanak Srbije, BiH i Hrvatske.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Zoran Žestić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Počelo saslušanje svedoka! Ima li sud dovoljno dokaza da je Zoran Marjanović umešan u Jelenino ubistvo?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track