STO DANA VLADE, NA DRUGAČIJI NAČIN: Kako Ana Brnabić rešava ukrštene reči!
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

MIHAILO MEDENICA

STO DANA VLADE, NA DRUGAČIJI NAČIN: Kako Ana Brnabić rešava ukrštene reči!

Politika -

Sto dana Vlade Ane Brnabić, u 12 tačaka, iz pera Mihaila Medenice.

Kolumnu prenosimo u celosti

1. Aleksandar Vučić predao dužnost Ani Brnabić.

2. Ako bude dobra, obećao da će joj predati i ključeve kabineta.

3. Brnabićka odgovorila da nema potrebe za tim, sasvim joj je udobno u portirnici Vlade, a i još je lepo vreme pa sednice mogu u parkiću, mada Vulin i Stefanović neće da siđu s ljuljaški...

4. Otvaranjem tegle ajvara dokazala da nije tek ikebana i da samostalno vodi politiku! Vučić čuo, pozvao, izvinila se i zatvorila teglu uz primedbu da ju je Dačić naterao, i pojeo najviše!

5. Vlada najavila da će do kraja godine najaviti kad bude trebalo da najavi istorijsko povećanje plata i penzija! Vučić čuo, pozvao, Vlada izašla sa saopštenjem da će najaviti kad bude trebalo da najavi da će predsednik Srbije najaviti sve što bude trebalo da se najavi.

6. Samostalno i bez pritisaka sa strane jednoglasno usvojeno da premijerka Brnabić pomeri razdeljak sa leve na desnu stranu! Vučić čuo, pozvao, razdeljak vraćen na levu stranu...

7. Premijerka poslala protestno pismo Briselu. Vučić je zamolio, poštansko sanduče joj bilo usput pa što da ne učini...

Mihailo Medenica, foto: Printscreen

8. Stigli "migovi" -- Vlada uspešno sprovela tender za nabavku šrafcigera i gedora za sklapanje letelica. Vučić čuo, pozvao, poručio: "Ne brukajte Srbiju, kakav crni alat, svojim ću ih rukama sklopiti!" Vlada donela odluku da 20. oktobra za Dan pobede narodu i "migovima" bude predstavljen Vučić u brišućem letu, dok probija zvučni zid pa postavlja kamen temeljac za novi.

9. Brnabićka potpisala ugovor sa stranim investitorima o... Vučić, čuo, pozvao, Brnabićka saopštila da je neko ukrao njenu ruku i zloupotrebio je da potpiše nešto za šta samo premijer ima ovlašćenja... A, da, ona je premijer. Vučić čuo, pozvao, pružio apsolutnu podršku premijerki, ključ od kabineta nije...

10. Predsednica Vlade konačno predstavila ekonomski program. Žika Šarenica čuo, pozvao, tužio za povredu autorskih prava. Predsednica Vlade najavila da će pregovarati s Leom Kiš!

11. Nakon 100 dana Ana Brnabić provalila da kroz ključaonicu može da vidi kako izgleda premijerski kabinet. Napravila selfi i okačila na "Fejs" -- ministri lajkovali... Vučić video, pozvao, selfi obrisan uz izvinjenje: "Neću nikad više, kunem se! Idemo u parkić da zasedamo, Vulin došao u uniformi, da ga puštam na tobogan i u pesak, ili..?"

12. Vlada podnela ostavku, mislili da su tu samo dok ne počnu "Parovi" i "Zadruga"...

(Kurir.rs / MIhailo Medenica / Nedeljnik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track