ŠOK! VULIN SAKRIO ARSENAL ORUŽJA U KUĆI: Ima 6 pištolja i ČETIRI PUŠKE!
Foto: Fotomontaža

RAMBO U VLADI

ŠOK! VULIN SAKRIO ARSENAL ORUŽJA U KUĆI: Ima 6 pištolja i ČETIRI PUŠKE!

Politika -

Aleksandar Vulin, ministar odbrane i predsednik Pokreta socijalista, sakrio je čitav arsenal oružja od nadležnih organa! Uz šest pištolja, u kući ima i četiri puške...

Vulin nije prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije da poseduje čak deset komada oružja. Kako je juče objavio portal KRIK, Agencija je kontrolom utvrdila da je Vulin vlasnik veće kolekcije oružja koju nije prijavio, što je bio u obavezi.

foto: Shutterstock

- Poseduje pet pištolja marke „zastava“, „gardijan“, „glok“, „bereta“ i „zbrojevka“, revolver „arminijus“, tri lovačke puške „mosberk“, IŽ i karabin CZ, kao i malokalibarsku pušku „marlin“ - navodi ovaj medij, kao i da se ministar odbrane „prao“ da uopšte nije znao da i to mora da prijavi u svojoj imovinskoj karti.

- On se pred Agencijom pravdao da je to samo kolekcija: „Prilikom prijave imovine nisam smatrao da ova kolekcija ima značajnu vrednost, pa je samim tim nisam prijavio“ - navodi se na portalu KRIK.

Aleksandar Vulin nije odgovorio na SMS s konkretnim pitanjima - da li ima dozvolu za posedovanje oružja, te dozvolu za nošenje oružja, kao i koliki porez plaća na ime tolikog arsenala, naročito ako se uzme u obzir da mu nad glavom stoji dug od oko 205.000 evra ženinoj tetki iz Kanade. Pitanja o tome da li ministar vojni ima dozvole za posedovanje i nošenje oružja, te kad ih je dobio poslata su i MUP, ali je odgovor izostao.

foto: Marina Lopičić

Aleksandar Radić, vojni analitičar, kaže da psiholozi treba da odgovore na pitanje zašto Vulin ima toliku potrebu da pokaže svoj militarizam.

- Šta reći... slika tog čoveka dovoljno govori o njemu. On nije izašao iz čizama otkako je postao ministar odbrane, znači 100 i nešto dana nije izašao iz čizama. Stiče se utisak da je Srbija u ratu, da čovek ide od fronta do fronta, šeta se u čizmama, šeta se u crnoj uniformi. To je već tema o kojoj morate da pitate psihologe, a ne vojne analitičare, u čemu je problem s njegovom ličnošću. Zbog čega on ima toliku potrebu da pokaže svoj militarizam i patriotizam. Nažalost, čini mi se da se on samo zaklanja iza slike, jer danas na smotri biće prilika da on pokazuje sliku - druga deca su vojnici u tim uniformama, nije on vojnik... - kaže Radić za Kurir.

foto: Marina Lopičić

Slučaj tetka iz Kanade... Na šta Tužilaštvo nije reagovalo

NIJE ISPITAN, ŽENA DONELA KEŠ

Portal KRIK, koji je i otkrio aferu „tetka iz Kanade“, došao je do izveštaja UKP o kupovini stana Aleksandra Vulina koji je prosleđen Tužilaštvu za organizovani kriminal. Tužilac koji je vodio slučaj je Tamara Ristić, javnosti poznata po postupku protiv biznismena Miroslava Miškovića. Ustanovljeno je da se famozna tetka supruge Aleksandra Vulina Nataše zove Mira Milić. Novinari KRIK, kako su naveli, pozvali su nekoliko osoba pod tim imenom koje žive u Kanadi, ali nisu uspeli da pronađu tetku ministrove supruge.

Policija na razgovor nije pozvala Aleksandra Vulina, kao ni tetku Miru Milić. Jedino su ispitani Nataša Vulin, prodavac stana Momčilo Filipović i njegov sin Dragan Filipović. Nataša Vulin je u policiji rekla da su ona i suprug sa investitorom Momčilom Filipovićem potpisali jula 2012. ugovor o kupovini stana od 244.620 evra. Prodavcu su ranije uplatili 40.000 evra, koje su stekli prodajom stana u Novom Sadu, a preostalih 205.000 evra predala je Filipoviću na ruke u poslovnim prostorijama njegove firme u Beogradu. Iznos od 205.000 evra pozajmila je od svoje tetke Mire Milić, koja s porodicom godinama živi u Kanadi.

- Novac je pozajmljen na bazi rešavanja porodičnih odnosa i biće vraćen u skladu s rešavanjem imovinskopravnih odnosa između njene majke i tetke - piše u službenoj belešci u Tužilaštvu.

Ko je prodavac stana

SIN INVESTITORA POSLOVNI PARTNER VULINOVOG KUMA

Momčilo Filipović, prodavac stana i suinvestitor zgrade, rekao je da Vulina poznaje odavno, a da je ministar saznao da je stan na prodaju od njihovog zajedničkog prijatelja Milorada Vučilića. Novinari KRIK su pokušali da kontaktiraju s Miloradom Vučelićem, glavnim i odgovornim urednikom Večernjih novosti, kako bi proverili da li je to on, te da li je u Tužilaštvu napravljena slovna greška u prezimenu i da li je on javio Vulinu za stan, ali se on nije javljao. U službenoj belešci se pominje da je policija razgovarala i s Draganom Filipovićem, sinom Momčila Filipovića, ali se u dokumentima ne navodi šta je on rekao. Inače, Dragan Filipović je vlasnik više firmi, a ima poslovne veze i s Vulinovim kumom Željkom Mitrovićem, vlasnikom Televizije Pink, s kojim je bio vlasnik kompanije za proizvodnju pića „Kristal produkt“.

Radila fioka

KAKO JE TUŽITELJKA „OPRALA“ VULINA

Tužiteljka je na osnovu svega dostavljenog zaključila da Vulin nije počinio krivično delo.

- Navedeni novac je Nataša Vulin pozajmila od svoje tetke Mire Milić, što je pravno dozvoljeno, odnosno ne postoje indicije da je ovaj novčani iznos Aleksandar Vulin pribavio izvršenjem krivičnog dela - navodi Tamara Ristić u belešci i čak pokušava da opravda ministra.

- Činjenica da Uprava za sprečavanje pranja novca nije evidentirala transakciju od 205.000 evra i da priznanica u kojoj je konstatovano da je Nataša Vulin pozajmila novac nije potpisana od strane lica koje joj je predalo novac ne ukazuje na sumnju na poreklo novca. Bez obzira na to što lice koje je dalo pozajmicu ima prebivalište u Kanadi, ne znači da će novac koji se daje na ime pozajmice biti transferisan iz mesta gde zajmodavac živi, odnosno da ne poseduje određena novčana sredstva i na teritoriji RS - navodi se.

foto: Kurir

Kurir / E.K.

Foto: Fotomontaža

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track