VULIN ŠIRI PANIKU: Naši kadeti se spremaju za rat!
Foto: Stefan Jokić

Ministar odbrane opet uznemirava javnost

VULIN ŠIRI PANIKU: Naši kadeti se spremaju za rat!

Politika -

Mi ćemo dati sve od sebe da se dobro spreme. Imaju od koga da uče, od onih koji znaju šta je rat, rekao ministar vojni

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, čuven po tome je želeo da mobiliše čitavu državu i ženama nametne obavezu da prolaze vojnu obuku iako sam nije služio vojni rok, ponovo diže paniku tvrdeći da se kadeti Vojne akademije spremaju za rat.

On je kritike zbog imenovanja generala Vladimira Lazarevića, haškog osuđenika za ratne zločine, za predavača na Vojnoj akademiji ocenio kao „različite aršine“.

- Svi drugi sa strane su nevini i treba ih nagraditi? Vi imate presudu koja kaže da je „Oluja“ zločin, a niko nije osuđen. Pa je l‘ to neka elementarna nepogoda - upitao je Vulin i konstatovao da na Vojnoj akademiji ne predaje samo general Lazarević već „na desetine stručnih starešina, izuzetnih ljudi“.

- Kadeti naših akademija se ne spremaju za mir... Spremaju se za rat. Mi ćemo dati sve od sebe da se dobro spreme za to, ali i da rata ne bude. A imaju od koga da uče - od onih koji znaju šta je rat. Neće od mene da uče nego od onih koji su život posvetili borbi - obrazložio je ministar i istakao:

- Vi zabranjujete Srbima da dobro misle o sebi. Zašto ne bi mislili dobro? O svojoj vojsci... O ljudima koji su se u skladu sa Ženevskom konvencijom borili na Kosovu, a koji su sada na slobodi.

Osim što je poznat po tome što forsira vojnu garderobu, nedavno je otkriveno da je Vulin utajio čitav arsenal od nadležnih organa. A uz to skriva i podatak ima li uopšte dozvolu za nošenje i držanje deset pištolja i puški.

Iako je bio u obavezi, Vulin nije prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije da poseduje pet pištolja marke „zastava“, „gardijan“, „glok“, „bereta“ i „zbrojevka“, revolver „arminijus“, tri lovačke puške „mosberk“, IŽ i karabin CZ, kao i malokalibarsku pušku „marlin“. Ministar se pravdao da uopšte nije znao da i to mora da prijavi u svojoj imovinskoj karti.

E. K.

MUP ćuti

KRIJU DA LI IMA DOZVOLU ZA ORUŽJE

MUP treći dan zaredom nije odgovorio na pitanja Kurira da li je Vulinu izdata dozvola za oružje. Ni Vulin nije želeo da otkrije da li drži nelegalno oružje niti, ako dozvolu ima, kako ju je stekao, pošto je za njeno izdavanje neophodno proći preglede kod psihijatra, psihologa, ali i oftalmologa. Vulin je, podsetimo, upravo zbog slabog vida, dioptrije sedam, oslobođen služenja vojnog roka. Za nedozvoljeno posedovanje oružja kazna je novčana i do pet godina zatvora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track