ZAŠTO NIKOLIĆ NIJE DOŠAO NA ROĐENDAN SNS: Toma besan, pravi stranku?
Foto: Zorana Jevtić, Fonet

ISTRAŽUJEMO

ZAŠTO NIKOLIĆ NIJE DOŠAO NA ROĐENDAN SNS: Toma besan, pravi stranku?

Politika -

Bivši predsednik ne želi u političku penziju, a i revoltiran je ponašanjem prvaka SNS prema njegovom sinu Radomiru, pa zato nije došao ni na 9. godišnjicu stranke

Tomislav Nikolić, bivši predsednik Srbije, blizu je odluci da formira svoj pokret ili stranku, saznaje Kurir. Nikolić je o ovom potezu razmišljao još dok je obavljao funkciju predsednika, ali je s realizacijom ideje odlučio da sačeka, da bi sada, tvrdi izvor našeg lista iz Nikolićevog okruženja, odlučio da oformi svoju organizaciju.

Zbog toga se Nikolić i distancirao od SNS, pa prekjuče nije došao na proslavu devetog rođendana stranke koju je osnovao.

Ljut zbog kandidature

A šta je to što je bivšeg predsednika nateralo da se sada angažuje na osnivanju stranke/pokreta? Prema rečima našeg izvora, Nikolić želi aktivno da učestvuje u političkom životu Srbije i vođenje Kancelarije za saradnju sa Rusijom i Kinom ne zadovoljava njegove ambicije. Isto tako, on je revoltiran ponašanjem prvaka naprednjaka prema njegovom sinu, gradonačelniku Kragujevca Radomiru Nikoliću.

- Nikolić je jako ljut na vrh SNS zbog ponašanja prema njegovom sinu. Smatra da ga puštaju niz vodu, da će u nekom momentu samo da ga skrajnu. U prilog tome govori i činjenica da puštaju Veroljuba Stevanovića, bivšeg gradonačelnika Kragujevca, da ga napada, a niko iz SNS na te napade ne odgovara - kaže izvor našeg lista i dodaje:

- Drugo, Nikolić se nije ponovo učlanio u SNS, što je bio logičan potez kada mu je prestao mandat predsednika. Očekivano je da čovek koji je osnovao stranku ponovo uzme člansku kartu te stranke.

Politički analitičar Dragomir Anđelković kaže da je Nikolić nedolaženjem na proslavu SNS pokazao da se još duri na kolege jer su odlučili da ga ne podrže u još jednoj trci za mandat.

- Nikolić se očito i dalje duri na svoju bivšu stranku što ga nisu podržali da bude predsednički kandidat, uprkos činjenici da nije imao visok rejting, ali, s druge strane, ne smeta mu da i dalje bude na važnoj državnoj funkciji - smatra Anđelković, dok na pitanje o osnivanju nove stranke bivšeg predsednika kaže:

- Verovatno postoje igrači na političkoj sceni koji bi želeli da iskoriste Nikolića.

Ekipa Kurira

Slabe mu šanse

Prema rečima analitičara Branka Raduna, Nikolić je imao šansu „za tako nešto“ dok je bio predsednik.

- Sad deluje kao da se povukao, ali ne možemo mi da znamo. Može on to da uradi, ali mi ne deluje da bi mogao da uspe.

Zorana Mihajlović

ŽAO MI JE ŠTO TOMA NIJE DOŠAO

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, na pitanje da li je iznenađena što se Nikolić nije pojavio na rođendanu, rekla je da te stvari ne bi komentarisala jer ne zna razlog.

- Ali mi je svakako žao - navela je ona.

Tomislav Nikolić nije odgovorio na naš SMS s pitanjima.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) 9 GODINA SNS: Naprednjaci večeras slave na Tašu, evo kakva je atmosfera i ko je sve došao!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track