POTPREDSEDNIK NARODNE STRANKE JOVANOVIĆ: Srbija na začelju Evrope sa privrednim rastom od 2 odsto
Foto: Fonet/Aleksandar Levajković

Oštra kritika prvog saradnika vuka Jeremića

POTPREDSEDNIK NARODNE STRANKE JOVANOVIĆ: Srbija na začelju Evrope sa privrednim rastom od 2 odsto

Politika -

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović ocenio je da će ove godine Srbija zabeležiti privredni rast od najviše dva odsto, što je svrstava na začelje Evrope i ne predstavlja osnovu za smanjenje nezaposlenosti, niti za rast životnog standarda.

foto: Fonet/Aleksandar Levajković

On je podsetio na obećanje Aleksandra Vučića da će ove godine prosečna plata biti 500 evra, dok je sad tek iznad 400, što je za petinu manje od obećanja aktuelnog predsednika.

"Podaci u prvih 6 meseci 2017. godine brutalno su opovrgli predsednikovo bacanje prašine u oči narodu. Simboličan rast privrede od dva odsto ne budi nikakvu nadu našim najugroženijim sugradjanima, u koje ubrajam preko pola miliona onih koji su na ivici gladi, kao i blizu dva miliona onih kojima apsolutno siromaštvo visi kao mač nad glavom", istakao je Jovanović.

NIKOLA JOVANOVIĆ: Politička organizacija Vuka Jeremića će sarađivati samo sa pravom opozicijom

Potpredsednik NS se osvrnuo i na projekat "Beograd na vodi", ocenivši da jedno stambeno naselje u Beogradu nikako ne može biti motor razvoja Srbije, već to može biti beogradska luka, ili beogradska berza, ali o tome

aktuelna upravljačka ekipa ne razmišlja.

"Isto tako je jasno da šoping mol u stranom vlasništvu u prestonici ne može privući milijarde stranih investicija, već naprotiv može samo izvlačiti kapital iz zemlje, ili prati novac. Investicije se privlače bescarinskim zonama, industrijskim parkovima i tehnološkim inkubatorima - što izgleda nije poznato gradskom menadžeru i njegovim vlastodavcima", napisao je Jovanović u autorskom tekstu za Politiku "Kultura praznih obećanja".

foto: Fonet/Aleksandar Levajković

Potpredsednik narodnjaka zapitao je i kako aktuelna upravljačka ekipa uspeva da zabašuri odgovornost za ovakav jaz izmedju obećanog i realizovanog.

"Prvo, promenjena je metodologija za računanje nezaposlenosti, pa ispada da ona značajno pada, iako prosta logika govori da bi sa značajnim rastom zaposlenosti morao da značajno raste društveni proizvod - što nije slučaj. Drugo, stara obećanja se zamenjuju novim. Treće, stalno se raspisuju vanredni izbori, iako vlast ima apsolutni većinu u kontinuitetu, da bi odgovornost za neispunjeno svalila na kratko vreme i nekooperativnu opoziciju. Četvrto, javna debata i sučeljavanje je ukinuto u javnom prostoru", naveo je Jovanović.

NIKOLA JOVANOVIĆ: Udružena opozicija može da pobedi na izborima u Beogradu

Na kraju, on je ocenio i da svi ovi mehanizmi imaju ograničen rok trajanja, jer birači sa svakim novim izbornim ciklusom imaju nove informacije o kredibilnosti i sposobnosti političkih aktera.

"Vide da kule obećanja tonu u savski pesak. Carevo novo odelo je sašiveno i ka njemu je već uperen dečiji pogled", zaključio je potpredsednik Narodne stranke.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Fonet/Aleksandar Levajković)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Majka Zorana Marjanovića pobegla od novinara!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track