PARLAMENTARCI DANAS O DUALNOM OBRAZOVANJU: Zakon koji je podigao buru u javnosti stigao u Skupštinu Srbije, rasprava prekinuta jer nema kvoruma
Foto: Zorana Jevtić

Na dnevnom redu 12 tačaka

PARLAMENTARCI DANAS O DUALNOM OBRAZOVANJU: Zakon koji je podigao buru u javnosti stigao u Skupštinu Srbije, rasprava prekinuta jer nema kvoruma

Politika -

BEOGRAD - Skupština Srbije počela je danas drugu sednicu redovnog jesenjeg zasedanja, a na početku sednice poslanici postavljali su pitanja Vladi Srbije i drugim nadležnim institucijama.

foto: Nebojša Mandić

U Skupštini Srbije je tokom utvrđivanja dnevnog reda, oko 14 časova, određena jednočasovna pauza zbog nedostatka kvoruma. Pauzu je odredila predsednica parlamenta Maja Gojković nakon što je šef poslaničke grupe DS Goran Ćirić tražio da se utvrdi kvorum.

foto: Zorana Jevtić

Posle provere, utvrđeno je da je u sali 101 poslanik, a za glasanje o utvrđivanju dnevnog reda potrebno je prisustvo 126 poslanika.

Vlada Srbije u četvrtak pred poslanicima

Članovi Vlade Srbije u četvrtak, 26. oktobra, u Skupštini Srbije odgovaraće na poslanička pitanja, obavestila je poslanike predsednica parlamenta Maja Gojković.

foto: Beta

Poslanica Nove stranke Marinika Tepić uputila je apel Maji Gojković na početku današnjeg rada da se danas i sutra rad završi do 18 časova kako bi poslednjeg četvrtka u mesecu došla premijerka Ana Brnabić i ministri da odgovaraju na pitanja.

foto: Dragana Udovičić

Gojkovićeva joj je odgovorila da će predstavnici Vlade u četvrtak doći u parlament.

foto: Zorana Jevtić

"Nemoguće je završiti sednicu pre četvrtka... Vrlo je jasno šta ćemo raditi u četvrtak od 16 do 18 časova", rekla je Maja Gojković.

SKUPŠTINA POČELA ZASEDANJE POSLANIČKIM PITANJIMA: Parlamentarci oštro o spoljnoj politici, budžetu Beograda, položaju radnika...

Vlada Srbije predložila je da na dnevnom redu ove sednice budu Predlog zakona o dualnom obrazovanju, ali i izmene Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju, izmene Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju, kao i izmene Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju, koje je podnela Vlada Srbije.

NEMAČKO DUALNO OBRAZOVANJE I KOD NAS: Učenici rade dva dana, tri dana uče i zarade 800 evra

Poslanici će na novoj sednici razmotriti i potvrđivanje Sporazuma o zajmu (Projekat inkluzivnog predškolskog obrazovanja i vaspitanja) između Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, Konvencije o nuklearnoj sigurnosti, kao i potvrđivanje Zajedničke konvencije o sigurnosti upravljanja istrošenim gorivom i o sigurnosti upravljanja radioaktivnim otpadom.

foto: Fonet

Pred poslanicima će biti i izmene Odluke o utvrđivanju sastava Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje, kao i izmene više odluka o izboru članova i zamenika članova skupštinskih odbora, na predlog poslaničkih grupa SNS, SPS i DJB.

(Kurir.rs/Agencije/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja