PREGANJALI SE U SKUPŠTINI KO JE BIO KAKAV STUDENT Martinović: Balša i Boško da donesu indekse, a ja ću svoj i Vučićev da se vidi ko je bio bolji
Foto: Printscreen YouTube

Polemika o Predlogu zakona o dualnom obrazovanju

PREGANJALI SE U SKUPŠTINI KO JE BIO KAKAV STUDENT Martinović: Balša i Boško da donesu indekse, a ja ću svoj i Vučićev da se vidi ko je bio bolji

Politika -

BEOGRAD - Raspravu o zakonima iz obrazovanja u Skupštini Srbije obeležila je polemika o Predlogu zakona o dualnom obrazovanju koji opozicija uglavnom kritikuje, ali i rasprava o tome da li postoji bosanski jezik i ko je bio kakav student.

Žustru raspravu pokrenulo je izlaganje šefa poslaničke grupe Dveri Boška Obradovića koji je kritikovao odnos države prema obrazovanju, prema odlasku mladih i obrazovanih ljudi iz zemlje, kupljenim diplomama i malim platama prosvetnih radnika.

foto: Youtube Printscreen

On je ocenio da se Predloženim zakonom o dualnom obrazovanju radi na snižavanju opšte pismenosti i da služi za pravljenje jeftine radne snage.

Na njegove navode reagovao je šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović koji je kazao da su građani mogli da vide "vrhunac političkog ludila Boška Obradovića". On je kazao da je Obradović govorio o kupljenim diplomama, a da je njegova sporna s obzirom da kao profesor srpskog jezika ne zna da koristi četiri akcenta. "Neko ko ne razlikuje četiri akcenta u srpskom jeziku ima ozbiljan problem da mu je diploma autentična", rekao je Martinović.

foto: Youtube Printscreen

Rasprava se potom povela o tome ko je bio kakav student, a Martinović je od Boška Obradovića ali ponovo i od poslanika Demokratske stranke Balše Božovića zatražio da donesu indekse, a da će on doneti svoj kao i indeks predsednika Srbije Aleksandar Vučića, kako bi građani videli ko je bio bolji student i ko je elita.

"Pričate o lažnim diplomama evo sutra zaseda skupština donesimo indekse pa neka narod vidi ko je elita u zemlji, a ko nije", rekao je Martinović zahtevajući od Balše Božovića i da donese imovinsku kartu da je uporede jer on i njegova porodica "imaju novca da kupe stan u Beogradu".

foto: Youtube Printscreen

Božović je kazao da osim imovinske karte treba da se uporedi i šta profesori misle o Martinoviću i da li ga se stide. "I to možemo da uporedimo", istakao je Božović. Osim ovakvih polemika tokom rasprave se bar u prepodnevnom delu uglavnom govorilo o Predlogu zakona o dualnom obrazovanju koji je opozicija kritikovala navodeći da se tim zakonom stvara jeftina radna snaga.

(Kurir.rs/Beta/Tanjug/Foto: Youtube printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV: Najveći skandali u istoriji Skupštine Srbije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track