PALMA NAJAVIO DA VODI 550 STUDENATA U BEČ, PA OPLEO PO POSLANICIMA: Skupština prevazišla cirkus i vašar!
Foto: Zorana Jevtić

PREDSEDNIK JS

PALMA NAJAVIO DA VODI 550 STUDENATA U BEČ, PA OPLEO PO POSLANICIMA: Skupština prevazišla cirkus i vašar!

Politika -

Predsednik Jedinstevne Srbije i narodni poslanik Dragan Marković - Palma, ocenio je danas da je parlament Srbije, prevazišao cirkus i vašar, a neki poslanici, kako je rekao, i sve mere pristojnog ponašanja.

"Određen broj poslanika u parlamentu ne predstavlja narod koji ih je birao, već sami sebe. Ja im poručujem da se takmičimo programima, šta je ko uradio, a ne da za protivnike govorimo, ono što nigde iz pristojnosti ne bi trebalo reći", rekao je Marković novinarima.

Marković je na konferenciji za medije povodom odlaska u Beč 550 studenata koji studiraju u Jagodini i studenata iz tog grada koji studiraju u drugim mestima rekao da je to sedma godina "kako vodimo studente u Beč, u organizaciji Skupštine grada" i zahvalio se donatorima koji finansiraju to studentsko, studijsko putovanje.

Studenti će u Beču provesti tri dana, od 31. oktobra do 2. novembra, biće smešteni u hotelima sa četiri zvezdice na veoma dobrim lokacijama.

Uz Univerzitet u Beču, najveći na nemačkom govornom području sa oko

200.000 studenata, studenti iz Jagodine posetiće i druge prosvetne i kulturne institucije glavnog grada Austrije, upoznaće se sa načinom studiranja a u slobodne vreme posetiće imperijalnu palatu Šenbrun, najposećeniju turističku lokaciju Beča i Austrije, dvorac Hofburg, centar razonode i veliki točak u zabavnom parku Prater...

"Želimo da se studenti upoznaju sa načinom studiranja u Austriji i da se lepo provedu, da pokupe znanje, ali da se vrate u našu zemlju da ga primene, moramo čuvati našu pamet", rekao je Marković i istakao da to Jagodina radi na brojne načine, a jedan od njih su u ovakva putovanja.

Marković je istakao da će u delegaciji biti i 50 medicinskih radnika Opšte bolnice i Doma zdravlja, koji će posetiti jednu od Klinika u Beču i nekoliko privrednika, među kojima je i vlasnik Fabrike aviona koja će oko 10. novembra biti otvorena u Jagodini.

"Politička delegacija, na čijem sam čelu ja, imaće prijem kod zamenika gradonačelnika Beča Johana Gudenusa, koji je i potpredsednik Slobodarske partije Austrije" rekao je Marković.

Kako je rekao podržao je Slobodarsku partiju na izborima i pozvao Srbe u Austriji da glasaju za nju, jer je ta partija naklonjena srpskim interesima na Kosovu i Metohiji.

Zamoliću prijatelje iz Slobodarske partije "da nas podrže i zaštite od napada drugih država, lidera i kojekakvih zamenika pomoćnika, koji ovih danas dolaze u Srbiju i naređuju šta treba da radimo i kuda da idemo", istakao je Marković.

"Mi smo smo slobodna i nezavisna država i sami kreiramo svoju politiku i biramo pravac kojim ćemo ići. Bezobrazan je i način na koji nam to saopštavaju", rekao je Marković i istakao da Srbija ispunjava sve svoje obaveze iz međunardnih odnosa.

Kurir.rs/Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV: Najveći skandali u istoriji Skupštine Srbije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track