GENERAL MALINOVIĆ ZAHTEVA SMENU MINISTRA ODBRANE: Vulin je opasan po interese Srbije!
Foto: Dado Đilas

Nedopustivo stavljanje Vojske Srbije na raspolaganje borbi protiv ISIL

GENERAL MALINOVIĆ ZAHTEVA SMENU MINISTRA ODBRANE: Vulin je opasan po interese Srbije!

Politika -

Reagujući na izjavu ministra odbrane Aleksandra Vulina o vojnoj neutralnosti Srbije i učestvovanju Srbije u borbi protiv ISIL-a, general u penziji i predsednik odbora za odbranu i bezbednost Demokratske stranke Sreto Malinović izjavio je da je vreme da se Vulin otpusti sa „civilnog služenja vojnog roka“ na mestu ministra jer postaje opasan po interese i bezbednost Srbije.

foto: Stefan Jokić

„Nema dana da nam neko od državnih funkcionera ne priredi neprijatno iznenađenje, međutim jasno je da je aktuelni ministar odbrane u svojim istupima potpuno izgubio kompas. On je izjavom na Sajmu knjiga naše vojne i političke potencijale stavio na raspolaganje borbi protiv ISIL, iako koliko znamo to niko od nas nije tražio, a što u tom kontekstu deluje kao poziv u krstaški rat koji dugoročno može imati ozbiljne posledice po bezbednost Srbije i njenih građana,“ kaže brigadni general u penziji Sreto Malinović. Predsednik odbora za odbranu i bezbednost DS pozvao je ministra Vulina da saopšti da li je bilo zahteva da Vojska Srbije ide da se bori protiv ISIL-a, navodi se u saopštenju Informativne službe DS.

foto: Fonet

„Vulinu ne bi bio prvi put da baca u vatru egzistencijalno iznurenu, slabo popunjenu i opremljenu vojsku. Međutim, ukoliko je bilo takvih ozbiljnih zahteva, postavljamo pitanje ministru zašto javnost o tome nije ranije obaveštena, ko je takav zahtev uputio Srbiji i ko je o tome odlučivao.“ Istovremeno, prema rečima generala Malinovića, nameće se pitanje predsedniku Srbije, da li on podržava ovakve ideje i izjave ministra Vulina. „Svesni smo da je Ani Brnabić svejedno ako neko nanosi štetu, kako je i sama rekla, ali vreme je da se ozbiljno razmotri Vulinovo otpuštanje sa civilnog služenja vojnog roka. On više ne pravi štetu, već postaje opasan po interese i bezbednost Srbije. Ovakav način komunikacije sa javnošću deluje zbunjujuće, unosi nemir i stvara lažnu sliku o našoj vojnoj moći i značaju na međunarodnom planu. Vreme je da Vulin napusti javnu scenu, odslužio je svoje. I tetki bi bilo drago,“ zaključio je Sreto Malinović.

(Kurir.rs/Foto: Dado Đilas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track