MILUTIN MRKONJIĆ O PRIJAVI: Mene zanima samo mišljenje eksperata a ne ministarke koja se ne razume u materiju!
Foto: Zorana Jevtić

rešio da ispriča svoju stranu priče

MILUTIN MRKONJIĆ O PRIJAVI: Mene zanima samo mišljenje eksperata a ne ministarke koja se ne razume u materiju!

Politika -

Bivši ministar građevine Milutin Mrkonjić izjavio je da ne želi da komentariše, kako kaže, budalaštine, a da će na sva pitanja u vezi sa njegovim radom razgovarati sa stručnjacima i nadležnim organima.

U obraćanju medijima u Skupštini Srbije Mrkonjić je rekao da ga zanima samo mišljenje eksperata a ne ministarke koja se kako je rekao ne razume u materiju.

"Mene mogu da uhavet za mnogo stvari ali za ovo ne! Šalim se malo naravno", rekao je Mrkonjić.

Pre oko mesec dana Ministarstvo građevine podnelo je krivičnu prijavu protiv 14 osoba, među kojima je i ministar građevine Milutin Mrkonjića zbog malverzacija sa izgradnjom deonice Koridora 11 Ub - Lajkovac.

foto: Zorana Jevtić

„Ne želim da komentarišem budalaštine, o svemu što sam radio i kao ministar, ali i za 55 godina radnog staža, mogu da razgovaram sa stručnjacima i sa nadležnim organima.“, kaže Milutin Mrkonjić.

On navodi da je do sada „nebrojeno puta rekao da ministar ne gradi, da Ministarstvo nije nadležno da gradi“.

Mrkonjić navodi da je zbog izgradnje koridora osnovana nova firma Koridori Srbije, jer su Putevi Srbije bili u velikim dugovima. Podseća da je osnovan i Nacionalni savet kojim je predsedavao Boris Tadić.

„Sve odluke donela je Vlada Srbije, to su strateške odluke i da ih nije bilo danas ne bismo razgovarali o Koridoru 11. Pet ministarstava se za to pitalo, moje Ministarstvo građevine, Ministarstvo privrede, finansija i tako dalje“, navodi Mrkonjić.

foto: Zorana Jevtić

Za gradnju su nadležni Koridori i to preduzeće je izabralo izvođače, nadzor, supernadrzor, kaže bivši ministar za Insajder.

„Ja sam 2012. prestao da budem ministar, i ja sam se pitao zašto taj put ne puštaju u saobraćaj“, zaključuje Mrkonjić.

Kurir.rs/Insajder

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja