SNS: Janković se ranije nije oglašavao o pitanju bezbednosti
Foto: Printscreen YT

reagovanje

SNS: Janković se ranije nije oglašavao o pitanju bezbednosti

Politika -

BEOGRAD - Srpska napredna stranka (SNS) ocenila je večeras da lideru Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Saši Jankoviću nije stalo do bezbednosti gradjana Srbije.

Reagujući na stav PSG-a prema imenovanju ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića na funkciju koordinatora bezbednosnih službi, SNS je naveo da se "nije mogla čuti Jankovićeva opaska, a kamoli konkretnija izjava kada su ljudi ubijani na ulici samo zato što misle drugačije, kao što je bilo u slučaju Ranka Panića".

foto: Beta

"Janković, kome je Darko Šarić bio povoljan po nacionalnu bezbednost, najveći investitor iz vremena vladavine njegovih koalicionih partnera,

Demokratske stranke, kome nije smetala izrazito visoka stopa kriminaliteta, glasno je ćutao na svaki oblik razaranja Srbije i nije mu padalo na pamet da se oglasi po pitanju bezbednosti", piše u saopštenju.

Pokret slobodnih gradjana ocenio je ranije danas da je postavljanje ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića za koordinatora službi bezbednosti "opasnost po nacionalnu bezbednost" a da je sam Stefanović "primer stranačkog kadra bez suštinskih kvalifikacija". PSG je u saopštenju povodom odluke predsednika Srbije Aleksandra Vučića da imenuje Stefanovića na funkciju koordinatora, ocenio da se službe bezbednosti "ubrzano pretvaraju u klasičnu političku policiju za zaštitu stranke na vlasti i borbu protiv unutrašnjeg neprijatelja".

(Kurir.rs/Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Ovako je ubijen pekar iz Resavske ulice!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track