CIRKUS NA ZVANIČNOM SKUPU: Dačić Ani oteo mikrofon!
Foto: Zorana Jevtić

Šef diplomatije pravio šou

CIRKUS NA ZVANIČNOM SKUPU: Dačić Ani oteo mikrofon!

Politika -

Na obraćanju posle zajedničke sednice vlada Srbije i Republike Srpske vicepremijer Ivica Dačić pravio kerefeke dok su ostali ministri umirali od smeha. Nakon zajedničke sednice potpisana četiri sporazuma, Milorad Dodik najavio da će razgraničenje između Srbije i Bosne i Hercegovine biti završeno do Nove godine

Šef diplomatije Ivica Dačić majstor je da razbije uštogljenu atmosferu na zvaničnim skupovima i sastancima. I ovoga puta, nakon završene zajedničke sednice vlada Srbije i RS, Dačić je, u svom stilu, privukao svu pažnju kada je, kao da je jedva čekao, preoteo mikrofon od premijerke Ane Brnabić.

Opaskom da nije voljan da odgovara na novinarska pitanja kada ga je Brnabićeva pozvala za govornicu, Dačić je svojim urnebesnim „prenemaganjem“ u startu zasmejao sve prisutne, a zatim i dodao:

- Sada kada sam već ovde, onda neću brzo da odem.

Nakon što je završio obraćanje, Dačić se skoro pa teška srca odvojio od mikrofona i premijerku Brnabić kroz osmeh upitao: „Je l’ ja mogu da idem?“, što je opet izazvalo smeh kod ministara koji su stajali sa strane.

Inače, zajedničkoj sednici dveju vlada prethodio je i sastanak predsednika Srbije i RS Aleksandra Vučića i Milorada Dodika, kao i premijerki Ane Brnabić i Željke Cvijanović.

Dodik je izrazio očekivanje da bi do nove godine mogao da bude završen proces razgraničenja između Srbije i BiH.

- Niko tu ništa ne dobija i ne gubi - rekao je Dodik i dodao da je „Srbija nezaobilazni faktor za očuvanje stabilnosti“.

I premijerka Brnabić potvrdila je da Srbija želi da zadrži posebne odnose sa RS, kao i da je u toku rad na deklaraciji o opstanku srpske nacije.

- Na deklaraciji se radi, to je veliki timski rad u kom učestvuju kabineti predsednika Srbije i RS, kabineti predsednika vlada, akademici, profesori, organizacije civilnog društva. Stvari idu svojim tokom, važno je da imamo ozbiljan pristup kako da za buduće generacije možemo da učvrstimo odnose - rekla je ona.

foto: Zorana Jevtić

Brnabićeva je kazala da je saradnja sa RS na vrhu liste prioriteta.

- Dugo smo radili na pripremi zajedničke sednice jer ona nije bila protokolarna, već postoje konkretni projekti i predlozi stvari na kojima radimo i radićemo u budućnosti. Trudićemo se da redovnije održavamo ove sednice jer postoji mnogo stvari koje nas povezuju - rekla je Brnabićeva, dok je predsednica Vlade RS Željka Cvijanović zahvalila Srbiji što je finansijski podržala realizaciju suštinski važnih projekata u lokalnim zajednicama u RS, ali i u pojedinim opštinama u Federaciji u kojima žive povratnici.

Vlade Srbije i RS potpisale 4 sporazuma

Memorandum o saradnji u oblasti vazduhoplovstva

Sporazum o saradnji u oblasti infrastrukture kvaliteta između Ministarstva privrede Srbije i Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS

Memorandum o saradnji između Ministarstva kulture i informisanja Srbije i Ministarstva prosvete i kulture Srpske za period 2017-2021.

Memorandum o saradnji u oblasti poštanskog i telekomunikacionog saobraćaja između Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije i Ministarstva saobraćaja i veza RS

foto: Zorana Jevtić

Umirao od smeha

IVICA U ELEMENTU

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić nije imao mira dok je čekao da se premijerke dve vlade obrate novinarima, pa je za to vreme zasmejavao ministarku iz Vlade RS, kada je i sam počeo bukvalno da se valja od smeha.

Kurir / E.K.

Foto: Zorana Jevtić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Dačić peva Erdoganu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track