VUČIĆ: Pojedini ministri su previše sujetni
Foto: Marina Lopičić

Predsednik Srbije o Vladi Srbije

VUČIĆ: Pojedini ministri su previše sujetni

Politika -

Ana dobro radi svoj posao, ali ako me pitate da li postoji višak sujete kod pojedinih, ne kod svih ministara, mislim da postoji, ocenio Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pažljivo prati rad Vlade i premijerke Ane Brnabić! On je juče ocenio da Brnabićeva dobro radi posao, ali je i primetio da kod nekih ministara postoji „višak sujete“.

- Mislim da Ana dobro radi svoj posao, ali ako me pitate da li postoji višak sujete kod pojedinih, ne kod svih ministara, mislim da postoji - rekao je Vučić za jedan list, osvrćući se na sve češće svađe među ministrima.

Međutim, članovi kabineta Ane Brnabić tvrde da su njihovi međusobni odnosi skroz korektni i da nema sujete. Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić navodi da Vlada kvalitetno funkcioniše kao tim.

- Ukoliko i ima tih karakternih osobina kod nekih, smatram da je obaveza svih nas da se izborimo za što bolji rezultat u interesu građanki i građana, i time se i bavimo. Vlada nije i ne sme biti vašar taštine - navodi Ružić.

foto: Fonet

Ministar prosvete Mladen Šarčević kaže da kod njega nema sujete.

- Sa svim ministrima imam odlične odnose, s nekima sam bliži, s nekima ne, sve zavisi od ljudi. Sarađujem sa svima, a vidim da mi tako i vraćaju - navodi on.

Ministarka za evrointegracije Jadranka Joksimović kaže da se ovakvim stvarima ne bavi u medijima, te da „Vučić zna šta misli o mnogim stvarima“.

Analitičar Dragomir Anđelković ocenjuje da među ministrima ima više trzavica otkako Vučić nije premijer:

- Brnabićeva nema tu vrstu autoriteta kakvu je imao Vučić, pa otuda mnogi unutar Vlade ne shvataju da ipak postoji hijerarhija, već se ponašaju kao da su samostalni faktori, kao da ministarstva postoje sama za sebe, a ne kao deo Vlade.

S. Đ. - Foto: Marina Lopičić

Prelomio

ODLUKA O IZBORIMA SLEDEĆE SUBOTE

Vučić je izjavio da će odluka o izborima, beogradskim i eventualno parlamentarnim, biti doneta naredne subote, kada će biti održane sednice dva glavna organa SNS:

- Odluku o izborima saznaćete brzo, već u sledeću subotu, kada će biti održane sednice Predsedništva i GO SNS. To će biti dan kada će biti doneta konačna odluka o tom pitanju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track