STEFANOVIĆ O NAJAVI DA ĆE BIH PRIZNATI KOSOVO: To je težak udarac! OČEKUJEM DA VUČIĆ SAZOVE SAVET ZA NACIONALNU BEZBEDNOST
Foto: Marina Lopičić

MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA

STEFANOVIĆ O NAJAVI DA ĆE BIH PRIZNATI KOSOVO: To je težak udarac! OČEKUJEM DA VUČIĆ SAZOVE SAVET ZA NACIONALNU BEZBEDNOST

Politika -

Očekujem da će predsednik Srbije, zbog najave Bakira Izetbegovića da će BiH priznati nezavisnost Kosova, sazvati Savet za nacionalnu bezbednost u narednih 48 sati. Ovo telo će razmotriti dalje korake države i naš odnos prema takvom potezu Izetbegovića, rekao je ministar unutrašnjih poslova i sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost Nebojša Stefanović, za povodom izjave člana bošnjačkog veća BiH da je ta zemlja već trebalo da prizna Kosovo i da planira da to učini.

"Voleo bih da ovo nije tačno i da se radi o lošoj interpretaciji Izetbegovićeve izjave, jer nažalost, ako je istina, to je jedan od najtežih udaraca koje Srbiji može da nanese jedna susedna zemlja", kaže Stefanović i dodaje:

"To ne može biti ni dobronamerno ni pozitivno u odnosima Srbije i BiH. Ne znam da li Izetbegović razume koliko komplikuje i usložnjava situaciju u regionu. Ne samo odnose između dve zemlje, već i između dva naroda. Pogotovo posle svih pozitivnih signala koje su predsednik i Vlada Srbije pružili u BiH, posle svih pozitivnih stvari koje smo učinili u međusobnoj saradnji."

Kurir.rs/Novosti/V.N.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Direktor RTB Bor beži iz Srbije?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja