OPŠTI CIRKUS NA SKUPŠTINSKOJ SEDNICI: Većina glasala za predlog opozicije ili zakazao sistem?
Foto: Nebojša Mandić/marina lopičić

Opozicija prozvala Maju Gojković, ona tražila utvrđivanje kvoruma

OPŠTI CIRKUS NA SKUPŠTINSKOJ SEDNICI: Većina glasala za predlog opozicije ili zakazao sistem?

Politika -

U Skupštini Srbije danas su tokom utvrđivanja dnevnog reda, kako tvrdi opozicija, poslanici vladajuće većine glasali za jedan opozicioni predlog, dok predsednica parlamenta Maja Gojković tvrdi da je zakazao elektronski sistem za glasanje.

foto: Marina Lopičić

Kada je kao dopuna dnevnog reda na glasanje stavljen predlog poslaničke grupe Dosta je bilo o razrešenju i imenovanju članova i zamenika članova Republičke izborne komisije, Maja Gojković je rekla da nešto nije u redu i tražila da se utvrdi kvorum jer joj sistem pokazuje da nema dovoljno poslanika.

PARLAMENTARCI PONOVO U KLUPAMA: Narodna skupština danas o medicinskim sredstvima, poslanici na početku postavljali pitanja

Za to vreme poslanici opozicije su dobacivali, ona je utvrdila kvorum i ponovo stavila predlog DJB na glasanje koji ipak nije prošao. Zabuni poslanika vladajuće većine je, kako iz DJB tvrde, doprinelo zvono koje Maja Gojković obično pritisne kao znak kada treba vladajuća većina da glasa o predloženoj tački dnevnog reda.

foto: Nebojša Mandić

"Malopre se dogodilo ono što se inače dešava u sali jer je pažnja Maje Gojković malo popustila pa je pomislila da predlog koji treba da se stavi na dnevni red dolazi iz vladajuće većine, pa je po starom dobrom običaju pritisnula zvocne, a pošto ni poslanici vladajuće većine ne slušaju glasali su za, a ona je morala da nadje neki način da to ne bude na dnevnom redu i izmislila da nešto nije u redu sa sistemom za glasanje", rekla je novinarima poslanica DJB Tatjana Macura. Ona je kazala i da je to što se danas desilo "samo jedna u nizu manipulacija Maje Gojković e-parlamentom".

foto: Zorana Jevtić

Poslanici su danas inače počeli novu sednicu, na kojoj je predloženo da se nadju tri zakona iz oblasti medicine, međutim opozicija je podnela 112 predloga za dopunu dnevnog reda.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Nebojša Mandić, Marina Lopičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Snimak iz kabineta Maje Gojković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja