ZORANA MIHAJLOVIĆ: Krivci za smrt u nesreći na putu UB-Lajkovac će biti kažnjeni
Foto: Kurir

Nadležni rade svoj posao

ZORANA MIHAJLOVIĆ: Krivci za smrt u nesreći na putu UB-Lajkovac će biti kažnjeni

Politika -

BEOGRAD - Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović danas je, povodom pogibije jedne osobe u udesu na neotvorenom delu autoputa Ub - Lajkovac rekla da policija i tužilaštvo rade svoj posao i da će biti procesuirani odgovorni za tu tragediju.

"To je velika tragedija, svaki život koji se izgubi je velika tragedija. Nadležni organi, policija i tužilaštvo rade svoj posao. Zaštitna bankina teška 3,5 tona je tamo bila. Sačekaćemo da vidimo šta će reći nadležni organi, a svako ko je odgovoran, odgovaraće. Odgovornost uvek ima svoje ime i prezime", rekla je Zorana Mihajlović .

foto: Slađana Stevanović

Ona je za Radio-televiziju Vojvodine kazala da je policija bila na licu mesta i da će tužilaštvo dobro analizirati sve činjenice, navodeći da neće sada da se izjašnjava o tome.

U saobraćajnoj nesreći na putu Ub - Lajkovac u nedelju oko 5.00 ujutro jedna osoba je poginula, a dve su povredjene.

Zorana Mihajlović je kazala da taj deo autoputa jeste gotov, ali da nije u funkciji jer "ni napred, ni nazad" nema ništa, dodajući da je "to čuvena deonica - iz njive u njivu".

"Vrlo je dobro obeleženo to gradilište, stavljene su betonske bankine teške 3,5 tona... Da ipak sačekamo da vidimo šta će reći policija, i da vidimo kako je moguće da neko razbije betonske bankine, da li je to odgovornost Puteva, Koridora, ministra ili onih koji su upravljali vozilom", kazala je ona.

foto: Marina Lopičić, Beta

Ona je ocenila da je deonica Koridora 11 Ub - Lajkovac propala i dodala da je potpisala krivičnu prijavu tužiocu za organizovani kriminal protiv 14 lica, medju kojima su bivši ministar ;Milutin Mrkonjić i predstavnici izvodjača radova i nadzora.

"Milutin Mrkonjić se u toj krivičnoj prijavi našao jer ta deonica jedno vreme nije imala nadzor, to je bila odgovornost ministarstva koje raspisuje javni poziv ili imenuje nadzor, dakle dodatnu kompaniju koja treba da kontroliše izvodjača", kazala je Zorana Mihajlović.

Navela je da je nemoguće da dve godine posle završetka jedne deonice ona toliko propadne da se mora praviti nova na četiri i po kilometara.

"Dakle, neko tu mora biti odgovoran", dodala je ona.

(Kurir.rs/Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Ko će otići u zatvor zbog pogibije dvojice muškaraca na auto-putu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track