CIRKUS U SKUPŠTINI SRBIJE: Maja zvonila, vlast se zbunila pa glasala za predlog opozicije
Foto: Dragana Udovičić

Vladajuća koalicija nasela

CIRKUS U SKUPŠTINI SRBIJE: Maja zvonila, vlast se zbunila pa glasala za predlog opozicije

Politika -

Imali smo dokaz upotrebe Pavlovljevog efekta u Skupštini, gde je predsednica greškom zvonila sa željom da utiša buku u sali, rekao je Zoran Živković

Poslanica DJB Branka Stamenković objavila je na Fejsbuku delić nesvakidašnje situacije sa jučerašnje sednice, kada je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković pritisla zvonce da se poslanici smire, što je vladajuća većina shvatila kao poziv za glasanje, nakon čega je nastao opšti haos.

Stamenkovićeva je ovaj čin opisala sa „crtica iz Skupštine“.

- Maja stisla zvonce da utiša buku u sali, a vladajuća većina - umesto da se utiša - stisla taster „za“. Tako je u Skupštini izglasano da Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o Republičkoj izbornoj komisiji, koji je predložila poslanička grupa Dosta je bilo, dođe na dnevni red ovog zasedanja, pošto je čak 126 poslanika glasalo „za“. I onda je Maja poništila glasanje... - napisala je poslanica DJB.

Lider Nove stranke Zoran Živković kaže da je na sednici nastala prava farsa.

- Imali smo dokaz upotrebe Pavlovljevog efekta u Skupštini, gde je predsednica greškom zvonila sa željom da utiša buku u sali. Vladajući poslanici su shvatili da je to bio poziv na glasanje, pa su glasali, nakon čega je došlo do blokade u sistemu. Imali smo jednu farsu. Nadam se da su građani Srbije mogli da vide situaciju kako Vučićevi poslanici glasaju na zvonce - rekao je Živković.

Kurir / S. ĐURIĆ

Foto: Dragana Udovičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Snimak iz kabineta Maje Gojković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track