SKUPŠTINA ZAVRŠILA RASPRAVU U NAČELU: Poslanici postavljali pitanja o Jajincima i Kršikapi, o medicinskim zakonima ponovo u ponedeljak
Foto: Marina Lopičić

pozitivna mišljenja

SKUPŠTINA ZAVRŠILA RASPRAVU U NAČELU: Poslanici postavljali pitanja o Jajincima i Kršikapi, o medicinskim zakonima ponovo u ponedeljak

Politika -

BEOGRAD - Skupština Srbije nastavila je danas sednicu, a poslanici su na početku postavljali pitanja i tražili obaveštenja.

Posle toga nastavljena je načelna rasprava o predlozima zakona iz oblasti zdravstva. Poslanici su juče počeli razmatranje Predloga zakona o medicinskim sredstvima, dopuna Zakona o zdravstvenoj dokumentaciji i evidencijama u oblasti zdravstva i Finansijskog ugovora Klinički centri/C između Srbije i Evropske investicione banke.

Rasprava je tekla po dnevnom redu i izneta su uglavnom pozitivna mišljenja o predloženom zakonu o medicinskim sredstvima.

Poslanici o Jajincima, delovanju stranih agenata, Kršikapi...

Poslanici su i danas na početku rada postavljali pitanja, a interesovalo ih je zašto je tužilaštvo odustalo od dalje istrage u vezi sa oružjem nađenim u Jaincima u bilzini kuće predsednika Aleksandra Vučića, kao i ostavka direktorke Agencije za borbu protiv korupcije Majde Kršikape.

Poslanici su pitali i navodima o iznenadnom i pojačanom delovanju stranih agenata u Srbiji, o poslu oko utvđivanja granice između Srbije i BiH, ali ih je ponovo zanimalo i koliko je građana u proteklih mesec dana prijavilo prebivalište na teritoriji Beograda.

Ministar zdravlja rekao je da je jedan od razloga za donošenje tog zakona pojava lekova na pijacama i apelovao na građane da kada to primete prijave Ministarstvu zdravlja.

Lončar je tokom rasprave rekao i da po podacima iz prošle godine zdravstvo Srbije prvi put nije bilo na vrhu po stepenu korupcije i da su liste čekanja za lekarske preglede i intervencije danas manje bar za polovinu u odnosu na prethodni period.

On je najavio da će biti izgrađena nova dečja klinika u Tiršovoj ulici, novi Institut za onkologiju, te da će biti završeno radovi na obnovi klinike "Dragiša Mišović".

Kada je reč o potvrđivanju ugovora Klinički centri/C, Lončar je objasnio da se radi o nastavku projekta rekonstrukcije kliničkih centara u Srbiji.

Kaže da je budžetom za 2017. godinu predviđeno da se Srbija zaduži kod Evropske investicione banke do 50 miliona evra za završetak projekta rekonstrukcije kliničkih centara u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu.

(Kurir.rs/Tanjug/Beta/Foto: Marina Lopičić/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track