SRPSKI ČETNIK TEŠKO OPTUŽUJE: Šešelj je lažni vojvoda! Nikad nije vodio ljude da ratuju
Foto: Nemanja Pančić, Filip Plavčić

ISTRAŽUJEMO: Ko je srpski Četnik kog se svi plaše

SRPSKI ČETNIK TEŠKO OPTUŽUJE: Šešelj je lažni vojvoda! Nikad nije vodio ljude da ratuju

Politika -

Vojvoda ne može biti neko ko nije učestvovao u ratu kao četnik. Šešelj je prosto samo političar, tvrdi Bratislav Živković, komandant Četničkog pokreta

Lider SRS Vojislav Šešelj je lažni četnički vojvoda, tvrdi komandant Četničkog pokreta Hadži Bratislav Živković, koji je nedavno proteran iz Rumunije, članice NATO, zbog navodne špijunaže tamošnjih vojnih objekata.

- Ja sam tradicionalista i vojvodom ne može biti neko ko nije vodio jedinice i učestvovao u ratu kao četnik. Šešelj je prosto samo političar - navodi Živković.

foto: Kurir

Upitan da li ga se Šešelj možda plaši, jer danima ne želi da komentariše to što mu je zabranjen ulazak u Rumuniju i države članice NATO, Živković odgovara: - Ma čega se on plaši kad je uvek uz vlast... Jednostavno zna da sam Slavkov (četnički vojvoda Slavko Aleksić, prim. aut.) i to je to. A i nema šta da on komentariše ono što ja radim. Nikad nisam bio njegov član, niti simpatizer. I hvala mu na tome što me ne komentariše.

Lider SRS ni juče nije želeo da govori o ovoj temi. Iako vrlo rado komentariše razna dešavanja i ličnosti, o Živkoviću nije hteo ni reč da progovori. Pravdao se time da o njegovom slučaju ne zna ništa, tvrdeći usput da se nikoga ne plaši, pa tako ni aktuelnog komandanta Četničkog pokreta.

foto: Kurir

Podsetimo, Živkovića je susedna Rumunija, koja je deo Alijanse, pre nekoliko dana proterala iz zemlje i zabranila mu ulazak narednih 15 godina, a sve to zbog navodne špijunaže i pokušaja da dođe do tajnih podataka o njihovim vojnim instalacijama. Prema nekim navodima, on je špijunirao za Ruse, a rumunski mediji čak tvrde da mu je zabranjen ulazak u sve države koje su članice NATO.

Živković je, međutim, tvrdio da nije špijunirao, jer da jeste, oni ga ne bi proterali, već bi mu odmah sudili. Kao razlog zabrane ulaska u Rumuniju on navodi „aktivnosti na Krimu i u Donbasu, kao i strah od mogućih špijunskih aktivnosti u Rumuniji“.

Inače, Živković je široj javnosti postao poznat nakon što je 2014. otišao na Krim da se bori na strani proruruskih snaga.

Boban Karović

Na spisku opasnih ljudi BIA JE KRIVA ZA MOJE PROBLEME

Živković otkriva da godinama doživljava neprijatnosti u državama širom Evrope: - Godine 2015, posle ubistva novinara u Parizu, Interpol je tražio od svih zemalja Evrope informacije o potencijalno opasnim ljudima. BIA me je stavila na taj spisak i od tog dana imam problema na svim granicama u Evropi.

foto: Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Vučić odlučio, glavni odbor ga poslušao: Izbori u martu, ali samo gradski

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track