TONČEVU ZATVOR: Lokalni rat socijalista i naprednjaka!
Foto: Zorana Jevtić

pčinjski okrug

TONČEVU ZATVOR: Lokalni rat socijalista i naprednjaka!

Politika -

U Pčinjskom okrugu vodi se pravi mali "rat" između koalicionih parnera u republici - socijalista i naprednjaka. Funkcioner, poslanik i predsednik SO Surdulica Novica Tončev tvrdi da su se i tužilaštvo i sudije po nalogu lokalnih naprednjaka urotili protiv njega i osudili ga na tri meseca zatvora.

Kako neko može da uznemiri javnost na skupu koji sam organizuje? Zna Novica Tončev, visoki funkcioner SPS-a i predsednik Skupštine opštine Surdulica. Kada je pre tri godine u predizbornoj kampanji obišao selo Jelašnica, lokalni aktivista SNS prekidao je njegov govor psovkama.

"Da ga nisam ja sklonio, odnosno policajac, svi građani bi skočili na njega nastao bi haos u selu... Posle toga sam nastavio da držim govor, delio narodu čokolade, poklone... Bio sam na radnom mestu kao predsednik i onda sam ja optužen da sam uznemirio javnost", priča Novica Tončev.

Ne samo optužen već i osuđen na tri meseca zatvora, a godinu uslovno za uznemiravanje javnosti. Najpre je optužnica glasila da je aktivisti SNS naneo lake telesne povrede, a kao dokazni materijal za tužiteljku je bilo dovoljno da samo pogleda snimak (nalazi se u prilogu).

"Tužen sam bez tužilačke istrage, već je tužiteljka videla snimak i odmah sam procesuiran. Nijedan svedok nije rekao da sam ga udario. Čak ima službena beleška policajca koji je skinuo oštećenog sa zida i sam je rekao da niti sam ga udario, niti je imao povrede", tvrdi Tončev.

U javnosti se pojavio i snimak lokalnog aktiviste naprednjaka Slađana Stojkovića sa crvenilom na licu. Stojković je kasnije negirao da ga je Tončev udario.

"Vidite na snimku da su ga našminkali i poslali kod lekara, sutradan ga je i moja supruga srela, kaže - pa onaj nema modrice... A on je bio predsednik izborne komisije u tom selu, celo selo ga videlo da nema modrice", dodaje predsednik SO Surdulica.

Tončev se pita kako u sudskim procesima prolaze obični građani, ako jedan lokalni funkcioner koji je u Surdulici dobio podršku 76 odsto birača ne može da se izbori sa, kako kaže, nameštenim postupkom.

Kurir.rs/N1

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track