PADAJU KRUPNE ZVERKE: BIA i policija privode kraju brojne istrage, hapse političare iz vlasti zbog korupcije!
Foto: Zorana Jevtić

panika

PADAJU KRUPNE ZVERKE: BIA i policija privode kraju brojne istrage, hapse političare iz vlasti zbog korupcije!

Politika -

Poruka Aleksandra Vučića, predsednika Srbije, i SNS da nas pre kraja godine očekuju velike akcije protiv onih koji su učestvovali u korupciji uzdrmala je mnoge iz vlasti jer se odnosi i na funkcionere koji su na pozicijama u državi, saznaje Kurir.

Prema rečima našeg izvora iz vrha SNS, pitanje je dana kada će se krenuti u obračun sa svima, pa i članovima vladajuće stranke koji su umešani u korupciju.

VUČIĆ: Mnogi će pre kraja godine biti iznenađeni žestinom akcije države Srbije, foto: Marina Lopičić

- Zadovoljan sam borbom protiv organizovanog kriminala, ali ono gde moramo da uradimo više jeste da oštrom sabljom i metlom počistimo sve one koji su mislili da novac stiču korupcijom. Mnogi će pre kraja godine biti iznenađeni žestinom akcije države Srbije u toj oblasti - poručio je Vučić na sednici Glavnog odbora stranke u nedelju.

- U borbi protiv korupcije nema zaštićenih i ako je u korupciju upleten i neko iz SNS, odgovaraće - kaže na početku razgovora naš izvor iz SNS i dodaje:

- Vučić želi da očisti stranku od ljudi koji su tu da bi se okoristili o članstvo, funkciju i ta poruka da će biti velikih hapšenja do kraja godine odnosila se i na te funkcionere. Neki od njih su vrlo uticajni.

foto: Dragana Udovičić, RTB Bor, Kurir

Nije isključeno, dodaje naš izvor, da je Vučić mislio i na hapšenja koja će uslediti u vezi s RTB „Bor“ i Komercijalnom bankom, kao i zbog korupcije u zdravstvu, ali i u infrastrukturnim projektima i javnim nabavkama. Podsetimo, kako je Kurir pisao, RTB „Bor“ i dugogodišnji direktor Blagoje Spaskovski već duže su pod istragom zbog sumnje da je taj nekadašnji gigant opljačkan za pet tona zlata, čija je vrednost čak oko 150 miliona evra. Takođe, pripadnici BIA ušli su u Komercijalnu banku, gde se istražuju zloupotrebe pojedinih domaćih ali i stranih rukovodilaca.

Najavu Vučića da se obračuna s korupcijom podržavaju i članovi Predsedništva SNS. Prema rečima Zorane Mihajlović, potpredsednice Vlade, nedodirljivih ne sme da bude.

ZORANA MIHAJLOVIĆ, foto: Marina Lopičić

- I treba da nema nedodirljivih. Puna podrška borbi protiv korupcije - poručila je Mihajlovićeva, a na pitanje da li u ovom trenutku ima nekoga u SNS ko je nedodirljiv ili veruje da je nedodirljiv, navela je:

- Verujem da nema, sigurna sam.

Jadranka Joksimović, ministarka za evrointegracije, podseća da u slučajevima visoke korupcije ne sme biti zaštićenih.

JADRANKA JOKSIMOVIĆ: Građani i očekuju od vlasti da u visokoj korupciji nema zaštićenih, foto: Dado Đilas

- Vučić je rekao ono što građani i očekuju od odgovorne vlasti - da se borba protiv korupcije nastavi još intenzivnije i u slučajevima visoke korupcije ne sme biti zaštićenih - navela je ona, dok je ministar privrede Goran Knežević na pitanje na koga je Vučić mislio, da li očekuje da će biti hapšenja u SNS, kazao:

- To se odnosilo na sve koji su se ogrešili o zakon.

foto: Dado Đilas

Dragan Šutanovac

OSTAĆE BEZ FUNKCIONERA

Predsednik DS Dragan Šutanovac, komentarišući Vučićevu najavu, kaže da su „pretpraznično-predizborna hapšenja dokazane predstave za narod“:

- Ukoliko je rešio da se iskreno obračuna s kriminalcima, onda može da krene u istražne radnje na osnovu 24 anketna odbora koje smo predložili u Skupštini o aferama SNS.

foto: Beta

Dobrivoje Radovanović

OVO JE NEOBIČNO, ALI MOŽE BITI POHVALNO

Kriminolog Dobrivoje Radovanović kaže da je pohvalno to što je predsednik SNS najavio.

- To jeste neobično od političara da tako kaže, ali pozitivno je ako se uradi. Pitanje je da li će to moći da se provede, jer korupciju nije lako dokazati - naveo je Radovanović.

K. Blagović - B. Bojić - Foto: Zorana Jevtić

foto: Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Krvničko prebijanje u Borči, Tužilaštvo ostalo nemo na ove snimke!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track