NARODNA STRANKA: Borba protiv korupcije treba da bude sistemska
Foto: Printscreen/Twitter

hapšenja da se ne najavljuju preko medija

NARODNA STRANKA: Borba protiv korupcije treba da bude sistemska

Politika -

BEOGRAD - Narodna stranka se najsnažnije zalaže za borbu protiv kriminala i korupcije i zalaže se da ta borba bude sistemska, ali ocenjuje da "objavljivanjem akcija pre nego što su se desile, aktuelni predsednik direktno ometa rad Republičkog javnog tužilaštva i Ministarstva unutrašnjih poslova".

"Smatramo da najava hapšenja na stranačkom sastanku od aktuelnog predsednika predstavlja ugrožavanje rada institucija i nezavisnog pravosuđa u ovoj zemlji", navodi se u pisanoj izjavi člana Predsedništva i predsednika Odbora za pravosuđe Narodne stranke Borivoja Borovića.

foto: Marina Lopičić

Najavom hapšenja na stranačkom skupu, aktuelni predsednik baca senku sumnje na današnje akcije, dajući signale da se možda radi o predizbornim aktivnostima ili aktivnostima u službi njegovog ličnog rejtinga, ocenio je Borović.

Hapšenje velike grupe ljudi u jednom danu u potpuno nepovezanim slučajevima, odaje više utisak medijske akcije, nego iskrene namere da se bori protiv korupcije, navodi se u saopštenju.

Narodna strnaka poziva "aktuelnog predsednika da poštuje Ustav Srbije, da ne prekoračuje i ne zloupotrebljava svoje nadležnosti, kao i da omogući nesmetan rad državnih institucija".

(Kurir.rs/Fonet)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Krvničko prebijanje u Borči, Tužilaštvo ostalo nemo na ove snimke!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track