VLADIMIR ORLIĆ O INCIDENTU U SKUPŠTINI: Ovo nema nikakve veze sa političkom borbom!
Foto: Beta/Nenad Petrović

Zamenik predsednika Poslaničke grupe Sns

VLADIMIR ORLIĆ O INCIDENTU U SKUPŠTINI: Ovo nema nikakve veze sa političkom borbom!

Politika -

Zamenik predsednika Poslaničke grupe Srpske napredne stranke Vladimir Orlić ocenio je danas da su postupci poslanika Dveri i njihovog predsednika Boška Obradovića primer "čistog, ogoljenog fašizma", nazivajući ih "SA odredima dosovskog režima".

Orlić je na konferenciji za novinare rekao da je Obradović gađao predsednika Administrativnog odbora Aleksandra Martinovića u lice delom opreme i "posledice su vidljive golim okom na nosu i desnoj strani lica".

To nema nikakve veze sa političkom borbom, parlamentarnom raspravom. Njihova mržnja prevazilazi granice fizičkog uništavanja, to je čist fašizam, ocenio je Orlić.

Orlić je rekao da su pripadnici Dveri napali članove Republičke izborne komisije, na demonstracijama pretukli dve novinarke, fizički nasrnuli na Maju Gojković i da, uz uvrede i verbalnu agresiju, nisu prezali ni od fizičkog nasilja.

Danas je Obradović to, bez trunke snebivanja, pokazao u direktnom prenosu, nasrnuo je na prednsednika odbora i gađao ga u lice, naglasio je Orlić.

Orlić je ukazao i da su "svi pripadnici DOS režima" stajali sa njima na mitinzima i "podržali uvođjenje tih i takvih u parlament".

Ko sutra poželi da prozbori ijednu reč mora danas da osudi ovakvo ponašanje. Hoće li se oglasiti pripadnici DOS režima, hoće li se oglasiti zaštitnici ljudskih prava? Njihova reakcija je lakmus papir za iskrenost, smatra Orlić.

Kurir.rs/Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Novi incident u Skupštini Srbije! Boško Obradović gađao Martinovića!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja