VUČIĆ U NOVOM SADU: Nema stajanja, nema lenčarenja, nastavljamo da gradimo Srbiju!
Foto: Printscreen/Youtube

godišnjica prisajedinjenja vojvodine srbiji

VUČIĆ U NOVOM SADU: Nema stajanja, nema lenčarenja, nastavljamo da gradimo Srbiju!

Politika -

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Novi Sad, gde se danas obeležava 99. godišnjica prisajedinjenja Vojvodine ondašnjoj Kraljevini Srbiji.

Vučić i predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović su, sa saradnicima, održali radni sastanak povodom obeležavanja tog jubileja u zgradi Vlade AP Vojvodine.

foto: Kurir/S.S.

Predsednik Vučić je nakon sastanka naglasio da nema značajnijeg i važnijeg dana od onog kad je Vojvodina prisajedinjena Srbiji, dodavši da će stogodišnjica ovog datuma biti proslavljena naredne godine dostojanstveno i svečano, a centralna proslava će biti održana u Beogradu.

"Na taj način ćemo pokazati da za Srbiju nema značajnijeg događaja od onog kada je Velika skupština odlučila da se Vojvodina prisajedini Srbiji", poručio je Vučić.

Pokazaćemo time, dodao je, koliko naše zajedništvo ne može ničim da se sruši i koliko poštujemo i volimo sve one koji žive u višenacionalnoj Vojvodini, "koji žive u miru i ovu zemlju doživljavaju kao domovinu".

foto: Kurir/S.S.

Oni koji su pokušali da sruše ovu zemlju, koji su palili gradove i zgrade, time su, poručio je, uspeli samo jedno - da mi postanemo čvršći i otporniji i da više nego ikada volimo slobodu i nezavinost Srbije.

"Pa i danas, građani Srbije, živite podignute glave, živite slobodno u nezavisnoj suverenoj Srbiji, koja nikome i nikada neće dozvoliti da bude ponižena", poručio je građanima.

foto: Kurir/S.S.

Vučić je dodao da će Srbija uvek moći da zaštiti sebe i sačuva svoju budućnost.

"Potrebno nam je poštovanje iz svega makar onoliko koliko mi svet poštujemo. Za sve ostalo snaći će se vredni ljudi iz Srbije", naglasio je on.

Vučić je dodao da nema stajanja, nema lenčarenja, nastavljamo da gradimo i Novi Sad i našu Srbiju.

"Zemlju možemo da podižemo kao feniks", naglasio je predsednik.

Podsećanja radi, odlukom Velike Narodne Skupštine Vojvodine od 25. novembra 1918. godine Banat, Bačka i Baranja prisajedinjeni su tadašnjoj Kraljevini Srbiji, dok je dan ranije istu odluku doneo i sremski parlament sa sedištem u Rumi.

foto: Kurir/S.S.

Odluku o priključenju Kraljevini Srbiji, kao jedinstvenoj državi, pročitao je jedan od lidera Srba nekadašnje Austrougarske, političar i novinar Jaša Tomić, koji je tada rekao da se Vojvodina priključuje Kraljevini Srbiji "koja svojim dosadašnjim radom i razvitkom ujemčava slobodu, ravnopravnost i napredak u svakom pravcu".

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Jaroslav Pap)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track