VUČIĆ UPUTIO SAUČEŠĆE PREDSEDNIKU EGIPTA: Ovaj tragičan događaj šalje poruku svetu da moramo biti jedinstveni
Foto: Zorana Jevtić

povodom napada na džamiju

VUČIĆ UPUTIO SAUČEŠĆE PREDSEDNIKU EGIPTA: Ovaj tragičan događaj šalje poruku svetu da moramo biti jedinstveni

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je pismo saučešća predsedniku Arapske Republike Egipat Abdelu Fatahu el Sisiju povodom napada na džamiju u regionu Severnog Sinaja.

U pismu se kaže: "Primite duboko saučešće povodom nečuvenog napada na džamiju Al Rauda u Bir al-Abedu, u kojem je stradalo mnogo ljudi. Ovaj tragičan događaj šalje snažnu poruku svetu da moramo biti jedinstveni i snažniji nego ikad pred izazovima i okrutnošću terorizma, sa kojima se suočavamo.

Iako je u ovakvim tragičnim trenucima teško naći reči utehe za one koji su izgubili svoje najbliže, molim Vas da porodicama i prijateljima poginulih, kao i građanima Egipta, prenesete iskreno saosećanje koje upućujem u ime građana Srbije i svoje ime. Ujedno Vas molim da povređenima prenesete najbolje želje za brz oporavak", navodi se u pismu predsednika Vučića, saopštila je Služba za saradnju sa medijima.

Broj žrtava današnjeg napada na džamiju u egipatskom regionu Severni Sinaj iz minuta u minut raste, a prema najnovijim podacima državne televizije, ubijeno je najmanje 200 ljudi.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić, ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Naser Orić postao lovac u Srbiji?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track