ZAŠTITA TAJNIH PODATAKA: NATO Srbima održao obuku u sajber-odbrani
Foto: Shutterstock

Važan kurs za službenike

ZAŠTITA TAJNIH PODATAKA: NATO Srbima održao obuku u sajber-odbrani

Politika -

Cilj obuke je bio da se omogući odgovor 12 učesnika na situacije u realnom životu s kojima bi se mogli suočiti, s fokusom na aktuelnu primenu INFOSEC unutar njihovih organizacija

Službenici Kancelarije Saveta za nacionalnu bezbednost i zaštitu tajnih podataka Vlade Srbije prošli su obuku za osiguravanje bezbednosti informacionih sistema (INFOSEC) u realnim životnim situacijama, a obuka je sprovedena u okviru Programa NATO za mir i bezbednost (SPS), saopštio je NATO.

- Politika INFOSEC je veoma važna za svaku organizaciju jer može da pruži dodatno sredstvo za izlaženje na kraj sa sajber-pretnjama, a moderna obuka u okviru SPS pružila je kombinaciju teoretskih i praktičnih sesija - stoji u saopštenju Alijanse.

Cilj obuke je bio da se omogući odgovor 12 učesnika na situacije u realnom životu s kojima bi se mogli suočiti, s fokusom na aktuelnu primenu INFOSEC unutar njihovih organizacija.

- Ovo je bila izuzetna prilika da pojačamo saradnju između NATO i Srbije na polju informacione bezbednosti. Želeli bismo da naglasimo visoku motivisanost i dobru volju grupe, što je obuku učinilo uspešnom - rekao je general Velo Loema iz Evropske inicijative za sajber-bezbednost u Estoniji.

(Kurir/J. P./Foto: Shutterstock)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track