VLADA RAZREŠILA POMOĆNICU MINISTRA PROSVETE: Primećeni nedostaci u radu, kolege se žalile na mobing...
Foto: Nebojša Mandić

zaustavljena na vreme

VLADA RAZREŠILA POMOĆNICU MINISTRA PROSVETE: Primećeni nedostaci u radu, kolege se žalile na mobing...

Politika -

Pomoćnica ministra prosvete zadužena za visoko obrazovanje Vesna Mandić smenjena je sa te funkcije, a na njeno mesto imenovana je Gordana Kokeza sa Tehnološko-metalurškog fakulteta Univerziteta u Beogradu, potvrdio je ministar prosvete Mladen Šarčević.

On je rekao da je Mandić smenjena zbog velikog broja problema u sektoru koji je vodila - kašnjenja registra istraživača, zbog koga se dodatno čeka i novi konkurs za finansiranje naučnih projekata, problema oko dodele sredstava fakultetima, pritužbi saradnika za mobing...

"U poslednjem trenutku primetili smo da postoje nepravilnosti u konkursu za dodelu sredstava za unapređenje nastave na fakultetima. Bilo je osnova za sumnju u rezultate konkursa, a nije bio predviđen ni rok za žalbu. Zaustavili smo to na vreme", rekao je Šarčević.

foto: Dragana Udovičić

Smenu i novo kadrovsko rešenje potvrdila je Vlada Srbije na poslednjoj sednici.

Kokeza je redovni profesor i predaje nekoliko predmeta iz oblasti menadžmenta i ekonomije, a osim za visoko obrazovanje, biće zadužena i za razvoj.

U timu ministra Šarčevića od ponedeljka neće biti ni Ljubica Antonijević, dosadašnji pomoćnik. Sektor za studentski i učenički standard, na čijem je čelu, biće ugašen i pripojen sektoru za investicije.

(Kurir.rs/Tanjug/Večernje novosti/Foto: Nebojša Mandić, Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track