PRŠTE OPTUŽBE O PARTIJSKOM ZAPOŠLJAVANJU Martinović: Vi iz DJB ste ispumpali milione! Pavlović: A gde to piše?!
Foto: Fonet/Zoran Mrđa, Stefan Jokić

Žestoka rasprava u Parlamentu

PRŠTE OPTUŽBE O PARTIJSKOM ZAPOŠLJAVANJU Martinović: Vi iz DJB ste ispumpali milione! Pavlović: A gde to piše?!

Politika -

BEOGRAD - Početak rada parlamenta danas je bio obeležen javljanjem poslanika po povredi Poslovnika, iako je na dnevnom redu načelna rasprava o predloženom budžetu za 2018, a jedna od najžešćih rasprava izbila je između poslanika SNS Aleksandra Martinovića i poslanika Pokreta Dosta je bilo Dušana Pavlovića.

foto: Marina Lopičić

Na opasku Saše Radulovića iz DJB da ne bi smelo da se dešava da se parlamentu neko naziva "sitnim lopovom", reagujući na prethodni komentar poslanik Pokreta socijalista Đorđa Komlenskog, za reč se javio Martinović podsećajući, kako je naveo, koliko je "miliona iz budžeta ispumpao Radulović svojevremeno".

BURNA RASPRAVA U SKUPŠTINI OD STARTA: Aleksić dobacivao, iz vladajućih redova se čulo SEDI, BRE, ŠTO SI NEVASPITAN!

"Za 4-5 meseci koliko je bio ministar privrede, Saša Radulović je u svoj resor doveo 28 ljudi, zaposlio ih po različitim pravnim osnovama i potrošio milione a priča o partijskom zapošljavanju i govori ljudima iz SNS da su pratijski paraziti. Među njima je i Dušan Pavlović koji sedi pored", uzvratio je Martinović.

foto: Printscreen

Repliku je zahtevao pomenuti Pavlović, upitavši gde može da se pročita to što Martinović pominje.

VUJOVIĆ BRANI BUDŽET UPRKOS ŽESTOKOJ KRITICI OPOZICIJE: Cilj nam je stabilnost, vaše dobacivanje ne znači da ste u pravu!

"A gde mi to možemo da pogledamo, gospodine Martinoviću? Vi tvrdite da su sve kazne i penali nastali pre deset godina, tvrdite da je subvenciona politika dobra jer stvara privredni rast. A gde je naš privredni rast? Super je sve to, ali njega nema. U čemu je onda poenta politike subvencija", upitao je Pavlović.

foto: PrintScreen

Podsetimo, u jučerašnjoj skupštinskoj raspravi, stavove o predlogu budžeta izneli su ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa. Poslanici vladajuće koalicije su ocenili da predlog budžeta za 2018. godinu potvrđuje reformski kurs vlade, da je izbalansiran, fiskalno odgovoran i ozbiljan, razvojno orijentisan ka povećanju investicija i poboljšanju fiskalnog ambijenta.

Opozicija, međutim, kritikuje predloženi budžet uz ocenu da je netransparentan, da Vlada vodi pogrešnu ekonomsku politiku, te da je javni dug od 2012. godine do danas porastao za deset milijardi dinara.

(Kurir.rs/Foto: Fonet, Stefan Jokić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track