(VIDEO) U SKUPŠTINI SE DOVIKUJU KAO U KAFANI: Balša mahao Poslovnikom, Martinović dobacio ČEKAJ, BRATE!
Foto: Marina Lopičić, Filip Plavčić, Dragan Kadić

Rasprava o budžetu se pretvorila u cirkus

(VIDEO) U SKUPŠTINI SE DOVIKUJU KAO U KAFANI: Balša mahao Poslovnikom, Martinović dobacio ČEKAJ, BRATE!

Politika -

BEOGRAD - Današnji rad parlamenta bio je obeležen javljanjem poslanika po povredi Poslovnika, iako je na dnevnom redu načelna rasprava o predloženom budžetu za 2018, a da rasprave ne jenjavaju iz sednice u sednicu dokaz je i današnja polemika koju je obeležio, najblaže rečeno, uličarski rečnik poslanika.

Tako su u toku izlaganja poslanika SNS Aleksandra Martinovića burno negodovali poslanici DS Balša Božović i Radoslav Milojičić, mašući Poslovnikom i prijavljujući njegovu povredu.

foto: Printscreen

"Je l` možemo sad malo mi", viknuo je Božović, na šta je poslanik SNS Aleksandar Martinović uzvratio, ni manje ni više, nego poštapalicom.

foto: Printscreen

"Čekaj, brate", izvalio je Martinović, očito ne računajući da će njegov odgovor otići u etar, ali zato otvoreno poručivši da su u pitanju "dobacivanja ostataka žalosne srpske opozicije".

foto: Printscreen

Za reč se potom javila poslanica demokrata Aleksandra Jerkov, ukazujući predsedavajućem Vladimiru Marinkoviću da mora da se odnosi jednako prema vladajućoj većini i opoziciji.

PRŠTE OPTUŽBE O PARTIJSKOM ZAPOŠLJAVANJU Martinović: Vi iz DJB ste ispumpali milione! Pavlović: A gde to piše?!

"Svi iz sale su mogli da čuju kako Martinović urla na vas. Evo sada vam govore i da odredite pauzu. Molim vas da sednicu vodite sami, a ne na osnovu urlanja bilo koga iz SNS. Ako sada odredite pauzu, znaćemo zašto ste to uradili", poručila je Jerkov.

foto: Printskrin

Marinković se uključio u polemiku tvrdnjom da poslanica DS koristi "neprikladne termine".

BURNA RASPRAVA U SKUPŠTINI OD STARTA: Aleksić dobacivao, iz vladajućih redova se čulo SEDI, BRE, ŠTO SI NEVASPITAN!

"Ja nisam gospodina Martinovića nikada čuo da urla niti da preti, neprikladan je termin, a pošto je nervoza sve veća u sali, a i ima dosta prijavljenih govornika, moram da odredim pauzu od pet minuta kako bismo mogli da nastavimo sa radom", poručio je predsedavajući, praćen glasnim smehom iz redova opozicije.

Podsetimo, u jučerašnjoj skupštinskoj raspravi, stavove o predlogu budžeta izneli su ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa. Poslanici vladajuće koalicije su ocenili da predlog budžeta za 2018. godinu potvrđuje reformski kurs vlade, da je izbalansiran, fiskalno odgovoran i ozbiljan, razvojno orijentisan ka povećanju investicija i poboljšanju fiskalnog ambijenta.

VUJOVIĆ BRANI BUDŽET UPRKOS ŽESTOKOJ KRITICI OPOZICIJE: Cilj nam je stabilnost, vaše dobacivanje ne znači da ste u pravu!

Opozicija, međutim, kritikuje predloženi budžet uz ocenu da je netransparentan, da Vlada vodi pogrešnu ekonomsku politiku, te da je javni dug od 2012. godine do danas porastao za deset milijardi dinara.

(Kurir.rs/Foto: Kurir, Filip Plavčić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Novi incident u Skupštini Srbije! Pogledajte kako je Obradović gađao Martinovića mišem!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track