CIPRAS ZAHVALAN NA GOSTOPRIMSTVU: Balkan je rizično područje, ali Srbija više ne sme biti izvan evropske porodice
Foto: Kurir

Premijer Grčke na konferenciji u zdanju na Andrićevom vencu

CIPRAS ZAHVALAN NA GOSTOPRIMSTVU: Balkan je rizično područje, ali Srbija više ne sme biti izvan evropske porodice

Politika -

Premijer Grčke Aleksis Cipras izjavio je danas u Beogradu da Srbija ne može da bude van evropske porodice i da Evropska unija (EU) treba da ispravi "veliku grešku".

foto: Kurir

"EU bi trebalo uskoro da ispravi veliku grešku, koja svoje korene vuče iz toga na koje načine se Evropa odnosila prema Balkanu do sada. Bilo je poznato da je Balkan rizično područje. Srbija ne može više biti izvan evropske porodice, pod uslovom da većina stanovništva želi da bude deo EU", rekao je Cipras na konferenciji za novinare.

KURIR TV UŽIVO IZ PREDSEDNIŠTVA Vučić i premijeri Bugarske, Rumunije i Grčke saglasni: Srbiji je mesto u EU, nepravda se mora ispraviti!

On je posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerima Bugarske i Rumunije, Bojkom Borisovim i Mihajem Tudozeom rekao da predsedavanje Bugarske EU daje priliku da četiri zemlje promovišu svoje zajedničke ideje.

foto: Kurir

"Želim da pozdravim predlog Bojka Borisova da organizuje skup EU i država Zapadnog Balkana, koji će preneti poruku da će bugarsko predsedavanje EU biti predsedavanje Balkana", rekao je Cipras.

SPORAZUM NA ANDRIĆEVOM VENCU: Potpis na niže tarife za roming sa Bugarskom

On je rekao da se mir, stabilnost i ekonomski rast na Balkanu mogu ostvariti samo poštovanjem medjunarodnog prava, a da Pakt iz Lozane predstavlja "kamen temeljac" za region Balkana.

foto: Kurir

Cipras je rekao da sva četiri lidera žele da pošalju poruku da je potrebno učiti iz prošlosti i stvarati budućnost u znaku saradnje i zajedničkog rasta i razvoja.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Printscreen/Kurir TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track