VUČIĆ O EVROPSKOM PUTU SRBIJE: Ne pravdam se ni Putinu, ni Merkelovoj, ni Trampu
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Beograd domaćin premijerima Bugarske, Rumunije i Grčke

VUČIĆ O EVROPSKOM PUTU SRBIJE: Ne pravdam se ni Putinu, ni Merkelovoj, ni Trampu

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema nameru ni potrebu da se ikome za nešto pravda i ponovio da je Srbija na evropskom putu ali isto tako će raditi na čuvanju prijateljskih i dobrih odnosa sa Rusijom.

foto: Tanjug/Rade Prelić

Vučić je, odgovarajući na pitanje o uticajima na Balkanu, rekao da takav stav ne krije, ni u razgovoru sa današnjim gostima premijeraima Bugarske, Rumunije i Grčke, da isti u Moskvi predsedniku Rusije Vladimiru Putinu kaže da se Srbija na evropskom putu ali i premijerki Nemačke Angeli Merkel i predsedniku SAD Donaldu Trampu da će Srbija čuvati svoje prijateljstvo sa Rusijom. Dodao je da Srbija želi da čuva svoju vojnu neutralnost, da gradi svoiju snažnu armiju ali bez ikakve namere da bilo koga napadne već samno da očuva svoju bezbednost.

(KURIR TV) SASTANAK NA ANDRIĆEVOM VENCU Vučić i premijeri Bugarske, Rumunije i Grčke saglasni: Srbiji je mesto u EU, nepravda se mora ispraviti!

Upozorio je da je Srbija u drugačijoj situaciji od drugih zemalja jer je bila napadnuta 1999. godine, a i zbog 2008. godine.

foto: Kurir

Kako je rekao naši prijatelji razumeju tu našu situaciju, a sve probleme koje imamo na evropskom putu Srbija će mnogo jasnije rešiti ako ima podršku Grčke, Bugarske i Rumunije.

BEOGRAD DOMAĆIN PREMIJERIMA GRČKE, BUGARSKE I RUMUNIJE Vučić: Brži ulazak Srbije u EU važan za stabilnost i mir Zapadnog Balkana

Dodao je i da mu se čini da neki u Evropiu misle da imaju pravo da drže neke pridike Srbiji, a znaju kako su uticali na to da joj se uzme deo, ali i da Srbi to ne zaboravljaju.

foto: Kurir

"Srbija štiti mir i stabilnost u celom regionu", poručio je prersdnik Srbije i naveo da su i gosti iz tri prijateljske tzemlje mogli da vide da se Beograd i Srbija grade odnosno da je prioritet Srbije ekonomski razvoj, napredak, evropska budućnost, ali i da nećemo da rušimo prijateljstva koja smo godinama i decenijama gradili.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Rade Prelić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: NESTALO BOGATSTVO! Evo čega sve nema u vili Mir od kada su u nju ušli Sloba i Mira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track