POPOVIĆ NA KONVENCIJI SNP U BEOGRADU: U Borči niče grad budućnosti, biće otvoreno 10.000 novih radnih mesta
Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Lider Srpske narodne partije uoči prestoničkih izbora

POPOVIĆ NA KONVENCIJI SNP U BEOGRADU: U Borči niče grad budućnosti, biće otvoreno 10.000 novih radnih mesta

Politika -

BEOGRAD - Ministar za inovacije i tehnološki razvoj i lider Srpske narodne partije, Nenad Popović, poručio je da ova partija od danas započinje kampanju za beogradske izbore u kojoj će građanima glavnog grada ponuditi viziju Beograda kao ”pametnog grada”.

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

„SNP Beograđanima nudi viziju Beograda koji će biti digitalni i pametni grad, gde je primena tehnoloških inovacija put za dobijanje efikasnijih i jeftinih usuga u oblasti gradske uprave, javnog transporta, komunalnih preduzeća, zdravstvene zaštite i obrazovanja”, istakao je Popović na konvenciji ove partije u Beogradu. „Imamo prijatelje u najvećim gradovima, od Kine, preko Rusije i zapadne Evrope, sve do SAD, u kojima su takve inovacije već primenjene, i koji će nam rado pomoći, kroz transfer znanja i tehnologija, da ih uspešno primenimo u Beogradu“, naglasio je Popović.

LIDER SNP U POSETI RUSKO-SRPSKOM HUMANITARNOM CENTRU: Humanitarcima dati diplomatski status

On je ukazao da SNP želi da Beograd učini centrom inovacionog preduzetništva na Balkanu. ”Želimo da Beograd učinimo gradom u kojem će svaki mladi preduzetnik, inženjer i naučnik, uz pomoć Grada i države, dobiti šansu da realizuje svoje preduzetničke ideje i stvori nova radna mesta”, istakao je Popović.

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

On je istakao da će u Beogradu uskoro početi gradnja najsavremenijeg srpsko-kineskog industrijskog parka. „Vlada Srbije i ja kao ministar, učinićemo sve da što brže – pored Pupinovog mosta u Borči – kao simbola prijateljstva srpskog i kineskog naroda, nikne park u kojem će raditi najsavremenije kineske i svetske kompanije. To će biti grad budućnosti gde će biti otvoreno desetine hiljada novih radnih mesta“, naglasio je Popović.

PODRŠKA SNP SARADNJI SA KRIMOM: Ekonomski odnosi treba da budu prioritet

Popović je poručio da današnjim skupom SNP započinje izbornu kampanju za grad Beograd. ”Od danas krećemo u narod, u svaku opštinu i svaku kuću u Beogradu, od Lazarevca do Surčina. Učinićemo sve da se našim svakodnevnim radom i posvećenošću, razvoj Beograda nastavi”, rekao je Popović.

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

On je istakao da će zbog ”političkog značaja Beograda za celu Srbiju ”, SNP razgovarati sa Srpskom naprednom strankom o načinu izlaska na te izbore. „Imamo odličnu saradnju sa SNS na svim nivoima vlasti. Mi smo dve državotvorne partije koje su garant da Srbija nikada neće ući i NATO i da nikada neće uvesti sankcije Rusiji. Naše partije su garant da će Beograd nastaviti da se razvija i da će se u njemu graditi nove ulice, škole, zdravstvene ustanove”, rekao je Popović.

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Okupljenima se obratila i predsednica gradskog odbora SNP, doktorka Marija Radulović, koja je ukazala da je ova partija posebno okrenuta starijim sugrađanima. „Kao lekar u Hitnoj pomoći svakodnevno se susrećem sa ljudima kojima je pomoć nužna. Svojim znanjem i iskustvom želimo da doprinesemo da se zdravstvene i socijalne usluge približe običnom čoveku. Da ljudi koji žive u selima u prigradskim opštinama Beograda, ne moraju da strepe da li će imati osnovnu medicinsku zaštitu”, rekla je Radulović. Ona je poručila da ne smemo da zaboravimo ni naše mlade naraštaje, ”njihovu energiju, snagu i pamet koju nose”.

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

”U Beogradu imamo odličan univerzitet, odlične tehničke fakultete, sjajne mlade inženjere kojima treba pružiti šansu da se uključe u razvoj našeg glavnog grada. Oni su ti koji, uz našu podršku, treba Beograd da učine centrom inovacija i tehnološkog razvoja ovog dela Evrope”, rekla je Radulović.

(Kurir.rs/Foto: Tanjug/Filip Krainčanić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: EVO zbog čega Nebojša Čović može da bude osuđen na 12 godina zatvora

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track