DOBRODOŠLICA NA ANDRIĆEVOM VENCU: Vučić primio akreditive ambasadora Tunisa, Japana, Kanade i Francuske
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Srdačno u Predsedništvu Srbije

DOBRODOŠLICA NA ANDRIĆEVOM VENCU: Vučić primio akreditive ambasadora Tunisa, Japana, Kanade i Francuske

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma ambasadora Republike Tunis Seifa Alaha Režeba, kome je preneo zahvalnost za dosledan stav te zemlje o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Poželevši dobrodošlicu ambasadoru Režebu, predsednik Vučić je istakao da su diplomatski odnosi dveju zemalja uspostavljeni pre 60 godina i da su Srbija i Tunis tokom godina izgradili čvrsto prijateljstvo.

Ambasador Režeb je naglasio da je stav Tunisa o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova nepromenjiv. On je rekao da mu je velika čast da predstavlja svoju zemlju u Srbiji, podsetivši na veze koje postoje još iz Prvog svetskog rata, kada su se ranjeni srpski vojnici lečili u Tunisu.

Predsednik Vučić primio je danas i akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Japana Đunići Marujame.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Murijama je Vučiću preneo poruku cara Akihita sa željom da se prijateljski i srdačni odnosi Srbije i Japana prodube i unaprede, a srpski predsednik je izrazio zadovoljstvo što je i u političkom dijalogu i u ekonomskoj saradnji Srbije i Japana u ovoj godini ostvaren napredak.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Vučić je iskazao veliku zahvalnost Vladi Japana na kontinuiranoj solidarnosti i značajnoj finansijskoj, materijalnoj i tehničkoj pomoći, koja je za nepunih dvadeset godina premašila 500 miliona dolara, dodavši da je japanska solidarnost posebno došla do izražaja tokom katastrofalnih poplava 2014. godine.

Predsednik Vučić je danas i ambasadorki Kanade Ketlin Čaba poželeo dobrodošlicu i prijatan boravak u našoj zemlji i izrazio zahvalnost na podršci koju Kanada pruža evropskom putu Srbije, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ambasadorka Čaba je istakla da su reforme koje Srbija preduzima s ciljem pridruživanja EU, važne i za poboljšanje uslova za investiranje i poslovanje.

Ona je naglasila i da Kanada veoma ceni ulogu koju Srbija ima u postizanju mira i stabilnosti u regionu.

Vučić se na kraju sastao i sa novoimenovanim ambasadorom Francuske Frederikom Mondolonijem koji mu je preneo poruku predsednika Francuske, u kojoj se ističe da cene politiku mira i stabilnosti koju Srbija vodi u regionu, inicijativu za vođenje unutrašnjeg dijaloga o Kosovu, kao i hrabrost za sprovođenje ekonomskih i drugih reformi.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Srpski predsednik je, inače, rekao da mu je zadovoljstvo što novog francuskog ambasadora upoznaje u danu kada putuje u Pariz, gde, na poziv predsednika Emanuela Makrona, kao predstavnik sa Zapadnog Balkana, učestvuje na Samitu "Jedna planeta", posvećenom dvogodišnjici potpisivanja Pariskog sporazuma o klimi.

(Kurir.rs/Agencije/Foto:Tanjug/Zoran Žestić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIRI TV VESTI UŽIVO! Počinje obračun države sa kriminalom!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track