SRPSKI I RUSKI PARLAMENTARCI: Unaprediti saradnju u oblasti inovacija i digitalne tehnologije
Foto: Nebojša Mandić

delegacija

SRPSKI I RUSKI PARLAMENTARCI: Unaprediti saradnju u oblasti inovacija i digitalne tehnologije

Politika -

BEOGRAD - Članovi delegacija Skupštine Srbije i Državne dume Federalne skupštine Rusije razgovarali su danas u Beogradu i o unapređenju saradnje u oblasti inovacija i digitalne tehnologije.

Šef ruske delegacije i potpredsednik Komiteta za ekonomsku politiku, industriju, inovacioni razvoj i preduzetništvo Denis Kravčenko je istakao da se taj komitet bavi i inovacijama i digitalizacijom i naglasio da se u tom pogledu saradnja izmedju dve države može značajno unaprediti.

Potpredsednik komiteta Dmitrij Sazonov je istakao da postoji veliki potencijal za unapređenje privredne saradnje i predložio susrete između privrednih komora dve zemlje, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Član Odbora Skupštine Srbije za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku Snežana B. Petrović je naglasila značaj unapređenje odnosa kroz ekonomsku, vojnu i saradnju u oblasti turizma.

Petrovićeva je dodala da se trgovinska razmena kreće uzlaznom putanjom, i da je u proteklih 10 meseci iznosila 2 milijarde i 100 miliona dolara.

Prema njenim rečima, od toga je izvoz Srbije iznosio 800 miliona, dok je izvoz Rusije bio 1,3 milijarde dolara.

Dodala je da postoji prostor i za unapređenje saradnje, pre svega u oblasti poljoprivrede, turizma i energetike.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: Građani Srbije jedu pokvareno meso, suhomesnate i mlečne proizvode! Država svesno ne uništava neispravnu hranu?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track